ΚΟΣΜΟΣ

Είναι οι φούσκες το μέλλον;

Το ροκ συγκρότημα από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, The Flaming Lips, συνέλαβε τον τρόπο να συνεχίσει να παίζει live για τους θαυμαστές του χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κανενός, εν μέσω κορωνοϊού. Η αλήθεια είναι πως αν πριν από λίγους μήνες περιέγραφε κανείς πως θα παρακολουθούσε μια συναυλία μέσα από μια πελώρια πλαστική φούσκα, ίσως να τον κοιτούσαν περίεργα.

Η νέα πραγματικότητα όμως του κορωνοϊού έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάθε μας δραστηριότητα.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τα μέλη τους συγκροτήματος Flaming Lips που ξεκίνησαν μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις τους στις οποίες συγκρότημα και φαν βρίσκονται μέσα σε μια πλαστική φούσκα, προστατευμένοι από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Οι The Flaming Lips εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στην γενέτειρά τους την Οκλαχόμα τωνς ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τη συναυλία covid-free για μια ακόμη φορά από το περασμένο καλοκαίρι. Μια πρώτη γεύση από το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συναυλία μέσα σε φούσκες δόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ.

Βίντεο: Η συναυλία των Flaming Lips στην Οκλαχόμα

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη συναυλία σε πλαστικές φούσκες

Όπως διαβάζουμε στο CNN, η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν ο Γουέιν Κόιν, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος σκίτσαρε τους Flaming Lips να παίζουν μέσα σε μια πελώρια φούσκα, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιδέα γεννήθηκε στο χαρτί, ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα πως μπορεί να ήταν ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να παίζουν μουσική. «Δεν νομίζω πως κανείς θα πίστευε στα μέσα Μαρτίου πως αυτό θα συνεχίσει 8 μήνες αργότερα. Νομίζω όλοι πιστεύαμε πως αυτή η κατάσταση (τα μέτρα για τον κορωνοϊό) θα είναι για έναν, το πολύ δύο μήνες» λέει ο Κόιν στο CNN.

Η χρήση των πλαστικών αυτών αξεσουάρ υπήρξε στοιχείο του σόου των flaming lips πάνω στη σκηνή εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής τους συνήθιζε να βγαίνει στη σκηνή σε μια τέτοια φούσκα και πάνω στους θεατές, εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και ένα βίντεο κλιπ στο οποίο παίζουν μουσική μέσα από μια τέτοια φούσκα. Έτσι, αποφάσισαν να παραγγείλουν 100 τέτοιες φούσκες από την Κίνα και να ετοιμάσουν αυτό το ξεχωριστό μουσικό σόου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact