ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για εφοριακούς που «λαδώθηκαν» για να καλύψουν 60 εκατ. ευρώ

Ποινικές ευθύνες σε βάρος εφοριακών που φέρονται ότι έκαναν τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο δύο ύποπτων για φοροδιαφυγή εταιριών καπνικών προϊόντων, αναζητά ο Εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» για να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες.

Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη – εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος αποκάλυψε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν η φερόμενη ως δωροδοκηθείσα δεν «πρόσεξε».

Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσαν τις υπαλλήλους – εφοριακούς με μηνύσεις κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.

Στην προκαταρκτική έρευνα θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας υπηρεσιακής απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα εξεταστεί κι ο παραπάνω επιχειρηματίας. Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος προϊσταμένης Οικονομικής Επιθεώρησης που φέρεται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε και από τις δύο εφοριακούς να συνεχίσουν τον οικονομικό έλεγχο και να αντικατασταθεί ο επόπτης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact