ΚΟΣΜΟΣ

«Εισαγόμενα» κρούσματα και από την Ελλάδα στην Ιταλία;

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό τουλάχιστο μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, διότι οι αιτίες ανησυχίας, όπως και τα εισαγόμενα κρούσματα, αυξάνονται.

Όπως γράφει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση Κόντε ετοιμάζεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα, με πιθανή καραντίνα για όσους επιστρέφουν από την Κροατία, κυρίως μέσω του λιμανιού της Ανκόνα, αλλά και οδικώς. Πάνω από είκοσι τελειόφοιτοι λυκείου που γύρισαν από κροατικό θέρετρο μετά τις διακοπές τους προέκυψαν θετικοί στον ιό. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, νέες εστίες με κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν μετά την επιστροφή νεαρών τουριστών από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Η ανησυχία αφορά γενικότερα τους νέους, οι οποίοι δεν σέβονται τις επιβεβλημένες αποστάσεις. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών μειώνεται εντυπωσιακά: στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν 68 ετών, ενώ στις 7 Αυγούστου έπεσε στα 39.

Οι μάσκες του Σαλβίνι
Οι Ιταλοί όμως, όπως τονίζουν οι σχολιαστές, δείχνουν να μην έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο κίνδυνος συνδέεται μόνο με τα λεγόμενα «εισαγόμενα κρούσματα».

Κάτι που οφείλεται και στην στάση της Λέγκα, η οποία κυβερνά τις περισσότερες, πλούσιες περιφέρειες του ιταλικού Βορρά. Ο γραμματέας της Ματτέο Σαλβίνι, αφού πρώτα επί σειρά εβδομάδων επέμενε ότι «η μάσκα δεν χρειάζεται», τώρα προσπαθεί να αλλάξει ως ένα βαθμό στάση και δηλώνει: «Να την φοράτε μόνον όταν είναι πραγματικά αναγκαία».

Όλοι τέλος περιμένουν να δουν αν η Ιταλία θα βρει τα πάνω από 2 εκατομμύρια νέα μονοθέσια θρανία, για να αρχίσει η σχολική χρονιά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο μέσω της εφημερίδας La Repubblica δηλώνει ότι «καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ανέθετε την όλη αυτή δουλειά στους ιταλούς μαραγκούς, έτσι ώστε να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού και να δοθεί ένα πραγματικό χέρι βοήθειας στην οικονομία της χώρας».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact