ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: «Μυθοπλασία» η καταγγελία της 24χρονης για βιασμό

Η εισαγγελική πρόταση των 65 σελίδων, που απαλλάσσει τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του βιασμού, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό.

Η πρόταση αναφέρει για την υπόθεση που έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, στη σουίτα 401 και στο δωμάτιο 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου, ότι δεν έγινε καμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον αυτή του βιασμού.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η 24χρονη δεν έπεσε θύμα βιασμού όπως ισχυρίστηκε, αντίθετα έφτιαξε μια δική της ιστορία με τραγική ηρωίδα την ίδια, ανέφερε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η εισαγγελική πρόταση εντοπίζει κενά και αντιφάσεις της 24χρονης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «την 14η Ιανουαρίου η εγκαλούσα κατέθεσε ότι μόλις ξύπνησε έστειλε μήνυμα στον εργοδότη της και τον ενημέρωσε ότι είναι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και ότι είχε συμβεί κάτι περίεργο, ενώ στην από 21 Ιανουαρίου κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι του τηλεφώνησε, του είπε τι έγινε και άρχισε να κλαίει.

Τούτα δε κατέθεσε με σκοπό να δικαιολογήσει το λόγο που κάλεσε εκείνον και όχι κάποιο άλλο δικό της πρόσωπο, λησμονώντας προφανώς ότι είχε ήδη καταθέσει πως ο εργοδότης της τής είχε ζητήσει να του τηλεφωνήσει το βράδυ όταν θα επέστρεφε στην οικία της, όπως άλλωστε είχε πράξει. Επιπλέον, από την κατάθεση του τελευταίου προκύπτει ότι δεν του έστειλε κάποιο μήνυμα αλλά του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε πως βρισκόταν στο ξενοδοχείο και πως είχε βρεθεί ημίγυμνη σε κάποιο δωμάτιο.

Περαιτέρω, ισχυρίστηκε ότι μόλις ξύπνησε και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ήταν σε κατάσταση πανικού και σοκ και άρχισε να κλαίει, ενώ τόσο ο εργοδότης όσο και ο φίλος του, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο ισχυρίστηκαν ότι μόλις την αντίκρισαν είδαν μια κοπέλα απόλυτα τρομοκρατημένη, που παρουσίαζε την εικόνα μια κακοποιημένης γυναίκας.

Ωστόσο, οι ανωτέρω ισχυρισμοί και περιγραφές όλων καταρρίπτονται από τις ένορκες καταθέσεις μίας υπαλλήλου υποδοχής στο ξενοδοχείο, η οποία την 28ηΙανουαρίου κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας σχετικά με την εικόνα της εγκαλούσας. Ανέφερε ότι δεν της κίνησε την περιέργεια ως μια κοπέλα που χρειάζεται βοήθεια.

Μια άλλη υπάλληλος του ξενοδοχείου κατέθεσε ότι, το πρωί της 1ηςΙανουαρίου, πρόσεξε την 24χρονη γιατί αυτή φορούσε βραδινό ντύσιμο και μιλούσε στο τηλέφωνο κανονικά καθώς έβγαινε από το ξενοδοχείο.

Από τις συγκεκριμένες, επομένως, καταθέσεις προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι τούτη σε καμιά απολύτως κατάσταση πανικού δεν τελούσε, ούτε φυσικά έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τη στιγμή της έλευση του εργοδότη της, τουναντίον κατέβηκε από το δωμάτιο της έχοντας απόλυτα φυσιολογική κίνηση, στάση και συμπεριφορά, δίχως να κλαίει, να μοιάζει τρομαγμένη ή πολύ περισσότερο κακοποιημένη, όπως οι μάρτυρες της περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο.

Αυτή η συμπεριφορά όμως, αφενός, δεν συνάδει με την εικόνα μιας πραγματικά κακοποιημένης σεξουαλικά γυναίκας που τελεί σε κατάσταση σοκ, και αφετέρου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την παράθεση των αναληθών ισχυρισμών της ιδίας».

Με συμπληρωματικές αναφορές της εισαγγελέως ότι «η 22χρονη διαστρέβλωσε γεγονότα και καταστάσεις κι επιχείρησε να παρουσιάσει την πραγματικότητα, ήτοι τη συναινετική, με τη γνήσια βούληση της και κατόπιν ελεύθερης επιλογής της συνεύρεσης της με τον κατηγορούμενο, ως ειδεχθές έγκλημα τελεσθέν εναντίον της».

Ο 27χρονος απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες ενώ η 24χρονη οφείλει να του καταβάλλει και το σύνολο των δικαστικών εξόδων. Η νεαρή κοπέλα με την υπεράσπισή της ετοιμάζουν υπόμνημα με το οποίο θα ζητήσουν επανεξέταση της ετυμηγορίας, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα από τρίχες που έστειλε η 24χρονη προκειμένου να αποδειχθεί αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν τον φερόμενο βιασμό της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact