ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε το χρέος της η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη (3-2) από την Καλλιθέα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, με τον 18χρονο Χρήστο Γιούση να κλέβει την παράσταση, σκοράροντας δύο φορές στο ντεμπούτο του.

Με την πρόκριση και την 1η θέση του ομίλου εξασφαλισμένη, η ΑΕΚ πήγε στην Καλλιθέα με στόχο να ξεκουράσει παίκτες και παράλληλα να δει όσους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Τελικά όλοι είδαν ότι η Ενωση έχει έναν πιτσιρικά που θα πρέπει να τον προσέξει πολύ, αφού δείχνει ότι έχει ταλέντο. Αν δεν το είχε, άλλωστε, ο 18χρονος Γιούσης δεν θα έκανε ντεμπούτο με δύο γκολ, τα οποία ήταν και πολύ όμορφα. Στα δύο του πιτσιρικά προστέθηκε και αυτό του Τζανετόπουλου και κάπως έτσι οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-2 της Καλλιθέας, η οποία είχε καταφέρει να κάνει 2-2 το 0-2 μέσα σε ένα 6λεπτο στο πρώτο μέρος.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού στο 8′ ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Κλωναρίδη, έκανε το 0-1. Αν και δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο, η Ενωση ήταν σοβαρή και έκανε αυτά που έπρεπε, δηλαδή να έχει την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορεί σωστά και να βγαίνει μπροστά τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν καλή στιγμή στο 23′ με το σουτ του Γιακουμάκη που έφυγε άουτ και στο 31′ ήρθε το 0-2 από την υπέροχη ενέργεια του 18χρονου Γιούση, ο οποίος ντρίμπλαρε εκπληκτική τον αντίπαλο του και σκόραρε με το αριστερό.

Μέχρι εκείνο το σημείο όλα ήταν καλά για την ΑΕΚ αλλά αμέσως μετά αυτό άλλαξε. Στο 32′ η Καλλιθέα μείωσε με τον Παπαγγελή (1-2) μετά το δοκάρι του Μήλιου, στο 36′ ο Λαμπρόπουλος αποχώρησε λόγω μιας κάκωσης για να αντικατασταθεί από τον Αϊντάρεβιτς και δύο λεπτά μετά ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Ταλέντο, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι για το 2-2. Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες για την Ενωση να γίνεται το 2-2 το 0-2 μέσα σε έξι λεπτά αλλά σε ένα αδιάφορο ματς με πολλές αλλαγές μπορεί να γίνει κι αυτό.

Με την έναρξη της επανάληψης μπήκε ο Γκάλο αντί του Κονέ, με την ΑΕΚ να γυρίζει σε 4-2-3-1 και να παίζει για το τρίτο γκολ. Οι πιτσιρικάδες άλλωστε, Βλαχομήτρος και Γιούσης, είχαν όρεξη και έφτιαχναν φάσεις, όπως αυτή του 53′ με το άστοχο τελείωμα του Γιακουμάκη. Ο Γιούσης, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίος της Ενωσης, έφτιαξε κι άλλη φάση για τον Γιακουμάκη στο 67′ αλλά ο φορ των Κιτρινόμαυρων είδε την μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι, για να ολοκληρωθούν αμέσως μετά οι αλλαγές της ΑΕΚ με την είσοδο του Μπακασέτα αντί του Βλαχομήτρου.

Οποιος κι αν έμπαινε πάντως, ο πρωταγωνιστής ήταν ο Γιούσης, ο οποίος στο 77′ πήρε την μπάλα εντός περιοχής, έκανε δύο προσποιήσεις και έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 2-3, το οποίο έμεινε ως το τέλος, αν και θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ στο 78′, σε μια μεγάλη φάση φιαρκείας για την Ενωση.

Καλλιθέα: Κορονάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Μπραϊμα, Μίγγος, Ταλέντο (85′ Γαρδικιώτης), Μήλιος (78′ Κερασίδης), Σμυρλής, Μάκο (46′ Μαραθωνίτης), Παπαγγελής.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γιούσης, Λαμπρόπουλος (36′ Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Κονέ (46′ Γκάλο), Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Βλαχομήτρος (69′ Μπακασέτας).

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact