ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη


Το προσωπικό θα μεταφέρει η φρεγάτα «Σαλαμίς» που αναμένεται να φτάσει στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης

Την απόφαση να εκκενώσει την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη πήρε η ελληνική κυβέρνηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.

Το προσωπικό της πρεσβείας θα μεταφέρει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία πλέει ήδη προς την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην φρεγάτα βρίσκονται και άνδρες των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των διπλωματών και των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών ενώ μια ημέρα αργότερα βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα καθώς ομάδες πολιτοφυλάκων και ένοπλες ομάδες που συνέβαλαν στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι μάχονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην «επόμενη ημέρα».
 
Και οι δύο ομάδες κατά την πτώση της Τρίπολης άρπαξαν μέρος του οπλοστασίου του καθεστώτος και τώρα δείχνουν τη καταστροφική τους δύναμη. 

Στην ουσία, όμως, η μάχη γίνεται για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων και για την επικράτηση ή όχι του Ισλαμισμού στη χώρα.

Μετά τη πτώση του καθεστώτος Καντάφι έγινε προσπάθεια για την ένταξη των ανταρτών στο μισθολόγιο του κράτους, ως δυνάμεις ασφαλείας. Όμως πολλοί από αυτούς επέλεξαν να δείξουν πίστη στη φυλή ή τη φατρία τους. Το «αδύναμο» κράτος δεν κατάφερε ποτέ ούτε να τους περιορίσει ούτε να τους εντάξει στις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact