ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Ομπάμα για βελτίωση των φυλετικών σχέσεων

Για τη βελτίωση των φυλετικών σχέσεων και την αποφυγή εγκληματικών πράξεων έκανε έκκληση την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Μισούρι μετά την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου της πολιτείας αυτής να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα, στις 9 Αυγούστου, τον 18χρονο άοπλο μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τη συμμετοχή και άλλων πολιτειών των ΗΠΑ. Στο Φέργκιουσον του Μισούρι, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε καταστήματα και πυρπόλησαν πολλά οχήματα, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισαν άδικη.

«Το να πυρπολούνται κτίρια, αυτοκίνητα, να καταστρέφονται περιουσίες και να θέτονται οι ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο, είναι κάτι το καταστροφικό και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις. Και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις πρέπει να διώκονται», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σικάγο.

«Η απογοήτευση που έχουμε βιώσει δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό. Έχει βαθιές ρίζες σε πολλές κοινότητες έγχρωμων οι οποίες έχουν την αίσθηση ότι οι νόμοι μας δεν εφαρμόζονται πάντα με έναν αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο Ομπάμα.

Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως τη Νέα Υόρκη, όπου πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να μην προσαχθεί σε δίκη ο αστυνομικός. Στο Φέργκιουσον, όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις. Οι διαδηλωτές απέρριψαν την απόφαση του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των φυλετικών διακρίσεων από όργανα της επιβολής του νόμου, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα και σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την αποφυγή επεισοδίων. Μέχρι στιγμής οι πορείες αυτές είναι ειρηνικές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact