ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση των γονιών της «νύφης των τζιχαντιστών» να γυρίσει στο σπίτι


«Θα σας δω την ημέρα της κρίσης, θα σας πάρω στον παράδεισο» είπε η 20χρονη κοπέλα που ταξίδεψε στην Συρία για να παντρευτεί ένα μαχητή του Ισλαμικού Κράτους

Οι γονείς της 20χρονης γυναίκας από τη Γλασκώβη που ταξίδεψε στην Συρία για να παντρευτεί ένα μαχητή του Ισλαμικού Κράτους κάνουν έκκληση στην κόρη τους να γυρίσει, απευθύνοντάς της μήνυμα από τηλεοράσεως. 

Η Καλίντα και ο Μουζαφάρ Μαχμούντ μίλησαν για το σοκ που έπαθαν όταν έμαθαν την απόφαση της Άκσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, έφυγε για τη Συρία διαμέσου Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δύο γονείς συντετριμμένοι, μίλησαν στο CNN και επέμειναν ότι η ανατροφή της ήταν ιδιαίτερα μετριοπαθής σχετικά με τις θρησκευτικές αντιλήψεις. 

Ο πατέρας της είπε: «Ήταν η καλύτερη κόρη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Δεν ξέρουμε τι της συνέβη. Εμείς απλώς της λέγαμε ότι δεν είναι κακό να προσεύχεται και να διαβάζει το Κοράνι». 

Η Άκσα Μαχμούντ φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο της Γλασκώβης, πριν πάει στο Πανεπιστήμιο. 

Ο πατέρας της πρόσθεσε: «Είμαστε μια μέση οικογένεια Μουσουλμάνων και αυτό που έκανε ήταν μεγάλο σοκ για ‘μας. Το τελευταίο της μήνυμα έλεγε: “Θα σας συναντήσω την ημέρα της κρίσης. Θα σας πάω στον παράδεισο, θα σας κρατώ το χέρι. Θα γίνω μάρτυρας”». 

Ήρθε σε επαφή με τους γονείς της αφού έφτασε στη Συρία και κρατούσε επαφή μαζί τους μέσω των κοινωνικών δικτύων μέχρι και την περασμένη Τρίτη, όταν τα μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν την ταυτότητά της και την εμπλοκή της με το Ισλάμικό Κράτος. 

Η μητέρα της της απηύθυνε δραματική έκκληση να γυρίσει: «Αγαπημένη μου κόρη, σε παρακαλώ, έλα πίσω. Μου λείπεις τόσο πολύ. Οι αδερφοί και οι αδερφές σου σε αποζητούν πολύ… Πολυαγαπημένη μου κόρη, στο όνομα του Αλλάχ, σε παρακαλώ γύρνα στο σπίτι. Σ’ αγαπώ». 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact