ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έκλεισε» η ημερομηνία των δύο Debate…

«Έκλεισε» η ημερομηνία των δύο Debate…

Σύμφωνα με απόφαση τις διακομματικής, αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες των δύο debate.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ από τις 22:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης Τετάρτης

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την απόφαση της άτυπης διακομματικής. Η σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επαναλαμβάνεται αύριο στις 12:00, με αντικείμενο τους όρους και τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου.

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ώστε να βρεθεί ημέρα που θα μπορούν όλοι να συμμετέχουν στο debate.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πηνελόπη Γαβρά, προσερχόμενη στη σύσκεψη εκπροσώπων των κομμάτων είχε πει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επειδή πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη πλήρως ενημερωμένοι, κάτι που δυστυχώς δεν το επιτρέπει η ασφυκτικά σύντομη προεκλογική περίοδος.

Eκτός από τα δύο debate με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, η ΝΔ προτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου με εκπροσώπους των κομμάτων πάνω σε επτά θεματικές ενότητες: Οικονομία, ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική, Παιδεία, Νέα Γενιά, ασφάλεια πολίτη , αγρότες, κοινωνικό κράτος, πολιτισμός, αθλητισμός».

Αν και οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα οριστικοποιηθούν αύριο μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία στα εξής:

– Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ

– Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)

– Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

– Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα

– Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική

– Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact