ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές για γερά νεύρα

Η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει – Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εσωκομματικές κόντρες ενώ φαίνεται να «κλειδώνουν» ονόματα για το ψηφοδέλτιο της 20ής Σεπτεμβρίου – Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προμηνύουν μία εκλογική αναμέτρηση για γερά νεύρα. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι μικρότερη της ποσοστιαίας μονάδας ενώ άλλες θέλουν τα δύο κόμματα να ισοβαθμούν.

Ολονύκτιο θρίλερ στο ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο

Σε ολονύκτιο θρίλερ μετατράπηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια καθώς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζονταν η συζήτηση και οι κόντρες μεταξύ των μελών το οργάνου για τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στις λίστες. Συνέχεια στο επεισόδιο με τον Αλέξη Μητρόπουλο έδωσαν στελέχη της ΚΕ που ζήτησαν να μην μετέχει τελικά στις λίστες παρά την πρόταση που είχε αποδεχτεί να είναι τελευταίος στην Αττική.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται ότι κλειδώνει η πρώτη θέση στον Γιάννη Δραγασάκη ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή συζητούνταν και τα ονόματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης οι πρώην υπουργοί  Θεανώ Φωτίου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στην Β Αθηνών στην 2η θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο Νίκος Παππάς και θα ακολουθήσουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος εάν δεν είναι στο επικρατείας και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Αριστείδης Μπαλτάς θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Αττικής.

Στη λίστα της Α’ Αθήνας φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο  ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  Επίσης έχουν συμφωνηθεί να τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων ο Νίκος Κοτζιάς στην Βοιωτία, ο Μάρκος Μπόλαρης στις Σέρρες ενώ κουβεντιάζεται η συμμετοχή του και στην Β Θεσσαλονίκης και του Νίκου Παρασκευόπουλου στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Τέλος στις μονοκομματικές κυβερνήσεις

Την ανάγκη την επομένη των εκλογών, να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει» ξεκαθαρίζει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή.»

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη ΝΔ  πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων, αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα» λέει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, τέλος πως το σχέδιό του είναι «η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

70% δίνουν εντολή για συνεργασίες

Σήμα για κυβερνήσεις συνεργασίας δίνουν οι πολίτες, καθώς συνολικά περισσότεροι από 2 στους 3 ψηφοφόρους, σε ποσοστό 70,6%, επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που πραγματοποιήθηκε για το «Εθνος της Κυριακής».

Μετά την ψήφιση του μνημονίου η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας, καθώς τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θέλουν αυτοδυναμία είτε της ΝΔ (5,9%) είτε του ΣΥΡΙΖΑ (14,3%) ξεπερνούν οριακά το 20%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ επιθυμούν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με τη συμμετοχή των δύο μονομάχων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact