ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αλβανία: Ξεχώρισαν η χαμηλή συμμετοχή, τα επεισόδια και το εκκεντρικό ντύσιμο Ράμα

Περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους πήγαν στις κάλπες

Με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να καταγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή και την τελική ευθεία να διεξάγεται χωρίς σοβαρά επεισόδια, αντιθέτως με ό,τι είχε συμβεί κάποιες ώρες νωρίτερα, οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία έκλεισαν λίγο μετά τις 19:00.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με την απέχουσα από τη διαδικασία αντιπολίτευση, ωστόσο αυτή κυμάνθηκε γύρω στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια επεισόδια, τα οποία τελικά δεν εμπόδισαν την όλη διαδικασία.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι εκκλήσεις που είχαν απευθύνει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου, όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο -και κυρίως- του διεθνούς παράγοντα, που κάλεσε την αλβανική αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα. Έτσι κι έγινε…

Το στοίχημα και για τις δύο πλευρές στη σημερινή ψηφοφορία ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες. Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα, όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Πάντως, αυτό που έμεινε ως εικόνα των εκλογών, ήταν η προσέλευση του Έντι Ράμα στις κάλπες, ο οποίος εμφανίστηκε εκεί φορώντας σορτσάκι και ψηλή κάλτσα, ενώ από πάνω φορούσε σακάκι, χωρίς γραβάτα και με ένα λευκό πουκάμισο από μέσα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact