ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογικοί Παρατηρητές: Ο Ερντογάν επωφελήθηκε από κρατικούς πόρους και τηλεοπτική κάλυψη

Κυριαρχούσε στα μίντια και χρησιμοποιούσε προς όφελός του κρατικό χρήμα, σημειώνουν

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αθέμιτη χρήση κρατικών πόρων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία ενώ η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης ήταν προκατειλημμένη υπέρ του, δήλωσαν εκλογικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία την Ευρώπη.

«Κρατικοί πόροι προσέφεραν στον πρωθυπουργό ένα πλεονέκτημα», δήλωσε η Όσα Λίντεσταμ, σουηδέζα βουλευτής και μέλος της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Τουρκία.

«Ήταν σαφές πως ένας υποψήφιος, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κυριαρχούσε στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό ήταν σχεδόν σίγουρα προς όφελός του», δήλωσε η Αλεκνάιτε Αμπράμκιενε, μια λιθουανή βουλευτής.

Οι παρατηρητές παρατήρησαν επίσης βελτιώσεις, επισημαίνοντας πως έγιναν και εκστρατείες σε γλώσσες πέραν της τουρκικής, εννοώντας την κουρδική.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact