ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά: Τι να κάνουν οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια!

Με προσοχή θα πρέπει όσοι ταξιδεύουν να μελετούν τα… ψιλά γράμματα των εκπτώσεων προκειμένου να βρουν την προσφορά που να τούς συμφέρει. Όσοι δεν έχουν ήδη εκδώσει τα εισιτήριά τους, να μην περιμένουν σε καμία περίπτωση επιστροφές χρημάτων!

Κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική, και έτσι κάθε ταξιδιώτης να δει αναλυτικά τον κατάλογο των προσφορών με κάθε λεπτομέρεια. Ο λόγος είναι ότι, η μία εταιρεία δίνει ένα επιπλέον 20% αλλά θα πρέπει να ταξιδέψεις Τρίτη, ενώ η άλλη εταιρεία επαναλανσάρει πρόγραμμα που ήδη υπήρχε για συνδυασμό καταλύματος και ακτοπλοϊκών, αυξάνοντας περίπου κατά 10% το ποσοστό της έκπτωσης. Παρέες και οικογένειες μπορούν να επωφεληθούν κατά κύριο λόγο.

Όσοι έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για πλοίο, αλλά θεωρητικά ανήκουν στις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες διευκρινίζουν ότι παρέχεται η δυνατότητα να ακυρώσουν τα εισιτήρια που έχουν, ανάλογα με τα προβλεπόμενα της πολιτικής ακυρώσεων της κάθε εταιρίας, και να εκδώσουν νέα με χαμηλότερες τιμές, υπό τον περιορισμό της διαθεσιμότητας. Πηγές της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, δεδομένου ότι έχουμε μπει στη φάση της σεζόν που το ενδιαφέρον είναι υψηλό.

Από πότε βγάζετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια με έκπτωση

Κάποιες εταιρίες βγάζουν ήδη εισιτήρια με την έκπτωση που ανακοίνωσαν, ενώ οι περισσότερες ξεκινούν τη διάθεση των εισιτηρίων με προσφορά από 17, 18 και 19 Ιουλίου.

Seajets: Τα δρομολόγια με έκπτωση

Αναλυτικά, οι εκπτώσεις της SEAJETS είναι οι εξής:

1. Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%

  • 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

2. Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

  • 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα)

3. Έκπτωση Τριτέκνων 30%

  • 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%)

4. Ειδικές εκπτώσεις

  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής
  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής
  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής

5. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

  • 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν
  • 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν
  • 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν

Οι εκπτώσεις σε Blue Star Ferries και Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες blue star ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά. Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Golden Star Ferries: Τι εκπτώσεις ισχύουν στα ακτοπλοϊκά

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία ( ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές) εφαρμόζει ήδη σε ολόκληρο τον στόλο της εμπορικές εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ. Ενημερώνουμε ότι παράλληλα με τις παραπάνω προσφορές – εκπτώσεις, η εταιρεία μας θα προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Οι εκπτώσεις της Fast Ferries

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προχωρά η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου». Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Οι εκπτώσεις της Minoan Lines

Η Minoan Lines αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή έκπτωση 20% για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες με ΙΧ οικονομική θέση για τα συμβατικά τους πλοία στις γραμμές της Κρήτης και παράταση -με ενδεχόμενη τροποποίηση του ποσοστού της έκπτωσης- για την υπάρχουσα προσφορά έκπτωσης 20% για το ταχύπλοο Santorini Palace στη γραμμή των Κυκλάδων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact