ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στον Πειραιά: Συνδέουν την επίθεση με την Greek Mafia – Το ενδεχόμενο μήνυμα που ήθελαν να περάσουν

Η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών για την βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά συνεχίζεται, με την ΕΛ.ΑΣ. να συνδέει την επίθεση με την αποκαλούμενη Greek Mafia.

Όπως έλεγαν αστυνομικές πηγές, κατά το παρελθόν το εν λόγω βενζινάδικο ανήκε σε γνωστό όνομα της νύχτας το οποίο δολοφονήθηκε. Στη συνέχεια η επιχείρηση άλλαξε χέρια και πλέον ανήκει σε άτομο που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές.
Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν πίσω από την εν λόγω επιχείρηση βρίσκεται και άλλος, σκιώδης, διαχειριστής και αν η επίθεση ήταν κάποιο μήνυμα προς αυτόν.

Παράλληλα ξεψαχνίζουν κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να τους «δείξει» τους δράστες και να αποκαλύψει τον λόγο της επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και στο Παλαιό Φάληρο, ενώ από το οστικό κύμα κατέρρευσαν τζάμια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

«Ευτυχώς, είμαι ζωντανός»

Την ίδια ώρα από θαύμα γλίτωσαν οι υπάλληλοι της επιχείρησης αλλά και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη έβαζε βενζίνη στο πρατήριο. Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr ότι αμέσως μόλις βγήκε στο δρόμο άκουσε τον ήχο από την έκρηξη και είδε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του να έχει γίνει θρύψαλα.

Όπως λέει, είναι τυχερός που βγήκε ζωντανός. «Μπήκα στο βενζινάδικο για να βάλω βενζίνη. Μόλις έφυγα, άκουσα τη βόμβα και τζάμια να σπάνε. Βγήκα έξω από το αμάξι και είδα τα πάντα να είναι μαύρα. Ευτυχώς ήμουν ζωντανός αλλά είδα ότι η πίσω πλευρά του αυτοκινήτου μου ήταν σπασμένη. Δεν πρόλαβα να δω αν ήταν κάποιος στο πρατήριο η δίπλα. Ευτυχώς, είμαι ζωντανός», λέει ο οδηγός που είδε τη βόμβα να σκάει ελάχιστα μέτρα από το όχημά του.

Έτερος κάτοικος της περιοχής που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό κάνοντας λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο κ. Γιώργος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχουν σπάσει όλες οι τζαμαρίες των πολυκατοικιών, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και είχε άσπρη κάπνα. Δεν έβλεπες τίποτα. Φοβηθήκαμε μην ήταν κάποια έκρηξη από φυσικό αέριο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact