ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη για την “Χιονοκαιρία” – Ποιες περιοχές θέλουν προσοχή

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, στη χώρα μας.

Όπως υπογραμμίζει, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

«ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΧΙΟΝΟΚΑΙΡΙΑ”

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα μιας και αναμένουμε την κορύφωση της “χιονοκαιρίας”.Έτσι λοιπόν από νωρίς κιόλας το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Αναλυτικότερα φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά έντονα η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η κεντροανατολική Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα όσοι αναμένεται να κινηθούν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς είναι πολύ πιθανή η κατά τόπους χρήση τους.

Αν θέλαμε από τα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα να εντοπίσουμε αυτά με τον πιο υψηλό κίνδυνο, θα βάζαμε σίγουρα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς.

Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα. Επίσης μέσα στη νύχτα της αυριανής ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα πιο νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα να παγώσει σχετικά εύκολα και γρήγορα η ποσότητα χιονιού που θα έχει πέσει.

Άρα κατά συνέπεια οι πρωινές ώρες της Κυριακής κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν και η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει μέσα στην Κυριακή θα καταφέρει να λιώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα του στρωμένου χιονιού, εντούτοις οι βραδινές ώρες της Κυριακής και οι πρωινές της Δευτέρας κρύβουν επίσης μεγάλους κινδύνους όπου εξαιτίας της ξαστεριάς θα εκδηλωθεί και πάλι ισχυρός παγετός».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact