ΥΓΕΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον Έμπολα

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συζητηθεί η εξάπλωση, πλέον, του ιού του Έμπολα και εκτός Δυτικής Αφρικής. Ήδη έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Η χώρα μας περικυκλώνεται από τον ιό καθώς νέα κρούσματα εμφανίζονται σε ευρωπαϊκές χώρες και οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς βλέπουν ότι η εξάπλωση του Έμπολα φαίνεται αδύνατη να ελεγχθεί.

Νέες περιπτώσεις ασθενών, που ενδεχομένως να έχουν προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, ένας στην Ιταλία και στην ΠΓΔΜ δείχνουν ότι ο ιός βρίσκεται στη γειτονιά της Ελλάδας.

Πανικός προκλήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όταν φοιτητής από το Τόγκο παρουσιάστηκε σε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα. Ο 26χρονος φοιτητής αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ μετά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε σε νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου ο ασθενής μπήκε σε καραντίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο φοιτητής ενδεχομένως να έχει προσβληθεί από μαλάρια.

Πληροφορίες λένε πως ένας Βρετανός, που φέρεται να είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, έχασε τη ζωή του στα Σκόπια. Αξίζει να σημειωθεί πως, αξιωματούχος της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε την είδηση για τον νεκρό Βρετανό, όπως και το γεγονός πως εξετάζεται για Έμπολα.

Η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ, Γιαντράνκα Κόστοφσκα δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και δείγματα θα αποσταλούν για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο της Γερμανίας αναμένονται σε 48 ώρες και τότε, όπως δήλωσε η κ. Κόστοφσκα, θα γίνει γνωστό αν ο ασθενής προσβλήθηκε και κατέληξε από τον ιό Έμπολα, ή από κάποιον άλλο θανατηφόρο ιό.

Η κυρία Κόστοφσκα συμπλήρωσε ότι ο ασθενής που απεβίωσε εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων με ελαφρύ πυρετό, όμως η κλινική εικόνα που παρουσίασε, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα και την γρήγορη κατάληξη του οδηγούν τις υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ως πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ασθενής να κατέληξε από κάποιον άλλο ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού του Έμπολα.

Ο Βρετανός που απεβίωσε διέμεινε μαζί με το συνεργάτη του σε ένα μικρό ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και όπως είπε η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ ήταν χρόνια αλκοολικός. Το προσωπικό του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ο ασθενής που φέρεται να απεβίωσε από τον ιό του Έμπολα, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με αυτόν έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Στην Ιταλία ένας γιατρός που νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη Σιέρα Λεόνε, ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στην Γερμανία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact