ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση των ΥΠΕΞ ζητά η Ελλάδα

Το Ελληνικό αίτημα αφορά το Συμβούλιο Εξωτερικών της Ε.Ε.

Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα ζητήσει ο Ν. Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε λίγο νωρίτερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να υποβάλλει αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωση την ΠτΔ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, που κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με την εισβολή του ωκεανογραφικού πλοίου της Τουρκίας Oruc Reis σε χώρο της ελληνικής ΑΟΖ, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και για όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό έκτακτο ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εντός της ημέρας θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η συνάντηση Δένδια Πάιατ

Νωρίτερα συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. H συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με ανάρτηση του κυρίου Δένδια στο Twitter.

O εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Δευτέρα, απαντώντας σε ερώτηση, χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δράσεις ως προκλητικές και είπε ότι αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», απάντησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact