ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ αύριο το μεσημέρι – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02.11.23) η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23).

Καλλιάνος: «Ανησυχητική η κατάσταση που έρχεται το Σάββατο»

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στο νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «σκάσει» στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, προειδοποιώντας για πλημμύρες.

«Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Mega.

«Φαίνεται πως το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο. Με προβληματίζει το σύστημα που έρχεται, θα δώσει αρκετά χιλιοστά βροχής. Έως και την Παρασκευή θα έχουμε κάποιες ήπιες βροχοπτώσεις και αυξημένες θερμοκρασίες. Όμως η σοβαρή επιδείνωση θα έρθει το Σάββατο με βροχές και έντονες καταιγίδες. Θα υπάρχει αστάθεια. Βλέπω αστάθεια καταιγιδοφόρων νεφών», τόνισε ο κύριος Καλλιάνος.

«Είναι ανησυχητική η κατάσταση. Στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Όσο περνάει η ώρα, το σύστημα θα μετακινείται ανατολικότερα και θα επηρεάσει και την Αττική. Θα έχουμε κάποιες καταιγίδες. Θα υπάρξει γραμμή λαίλαπας καταιγίδων», πρόσθεσε στο MEGA ο κύριος Καλλιάνος.

Νωρίτερα, ο γνωστός μετεωρολόγος είχε αναφέρει στο Facebook πως η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη με μεγάλη ύψη βροχής από το φαινόμενο «Π».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-11-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-11-2023

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται τις πρωινές ώρες να σημειωθούν λίγες βροχές.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται στα βορειοδυτικά από αργά το βράδυ με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-11-2023

Σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά, αρχικά θα εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά, γρήγορα όμως θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως και 4 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-11-2023

Στο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Γρήγορα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν λίγες βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Αιγαίο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact