ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός την Κυριακή

στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρά την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στην αρχή της ημέρας και στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές παρουσιάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιανουαρίου
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με σταδιακή εξασθένηση την Τετάρτη από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact