ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Πότε θα δοθεί στους υγειονομικούς

Πριν τα Χριστούγεννα στοχεύει να καταβάλλει την έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναζητείται ένα παράθυρο σε σχέση με τις πληρωμές του Δημοσίου. Εάν δεν καταστεί δυνατό θα δοθεί με τους μισθούς του Δεκεμβρίου, πριν το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά το ποιοι υγειονομικοί είναι δικαιούχοι, είπε πως αναμένεται σχετική εισήγηση από του υπουργείο Υγείας διότι μένει να αποσαφηνιστεί ποιο διάστημα θα καλύπτει αυτή η ενίσχυση, δηλαδή αν θα ξεκινά από Σεπτέμβριο ή νωρίτερα.

Κανένα νόημα να μιλάμε για γενικευμένο lockdown

Ο κ. Σκυλακάκης σημείως πως «δεν έχει νόημα να μιλάμε για γενικευμένο lockdown από τη στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια και οι άνθρωποι προστατεύονται».«Υπάρχει η μετάλλαξη Ομικρον για την οποία δεν γνωρίζουμε αρκετά, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι έχουν αποτελεσματικότητα τα εμβόλια. Πρέπει να περιμένουμε. Η κυβέρνηση δεν είναι χρηματιστής να προεξοφλεί, χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία προτού ληφθούν αποφάσεις»

Χρονιά αυξήσεων στους μισθούς το 2022

Ο υπουργός χαρακτήρισε το 2022 «χρονιά αυξήσεων στους μισθούς», ωστόσο επεσήμανε πως είμαστε σε μία περίεργη περίοδο.

«Η πραγματική αύξηση των μισθών έρχεται από την αύξηση του εθνικού πλούτου. Όταν η ζήτηση εργασίας είναι πιο μεγάλη από την προσφορά, όταν η ανεργία πέφτει και η οικονομία ζεσταίνεται. Η ανεργία μειώνεται, το ΑΕΠ αυξάνεται και, όταν θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της πανδημίας, δεν βλέπω γιατί να μην πάμε πολύ πιο γρήγορα», κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact