ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελεστές της Μαφίας δολοφόνησαν 75χρονο άντρα κατά λάθος

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο 75χρονος Μαριάνο Μποτάρι, δολοφονήθηκε, μάλλον «κατά λάθος», σήμερα το πρωί από πληρωμένους εκτελεστές που δούλευαν για την μαφία της Νάπολης, την Καμόρα.
Όπως αναφέρει ο Τύπος της Ιταλίας, πρόκειται για τη νιοστή εκτέλεση αυτού του είδους, δηλαδή μια δολοφονία πιθανόν λόγω «λάθους αναγνώρισης», και πάντως ένα ακόμη γεγονός αντιπροσωπευτικό της συχνά εφιαλτικής καθημερινότητας την οποία βιώνει ο ιταλικός Νότος.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος ναπολιτάνος να πυροβολήθηκε θανάσιμα στο πρόσωπο απλώς και μόνο επειδή αποφάσισε να περάσει την διασταύρωση κάτω από το σπίτι του, την ώρα που κατέφθαναν στο σημείο οι δυο μοτοσικλέτες με τους δήμιους οι οποίοι μπορεί να σκόπευαν να προχωρήσουν σε κάποιο άσχετο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο Μποτάρι είχε βγει για λίγα λεπτά από το διαμέρισμά του για να αγοράσει τρόφιμα για τον ίδιο και την κατάκοιτη γυναίκα του—στην οποία παρείχε κάθε δυνατή φροντίδα.

«Έχω μείνει άναυδος, είναι κάτι ασύλληπτο και σοκαριστικό, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», δήλωσε ο ιερέας της περιοχής, Τζουσέπε Ντε Κρεσέντσο.

Οι καραμπινιέροι στη συνοικία Σαν Τζοβάνι α Τεντούτσιο της Νάπολης αναζητούν τους δράστες και χρησιμοποιούν για να τους αναγνωρίσουν εικόνες από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών της περιοχής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact