ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου με 79 νεκρούς στο Καμερούν

Τραγωδία χωρίς τέλος μετά το δυστύχημα στην αφρικανική χώρα

Επιπλέον 11 πτώματα ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος μετά τον εκτροχιασμό τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Γιαουντέ-Ντουάλα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Καμερούν, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 79.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν καταγραφεί 551 τραυματίες, η πλειονότητα των οποίων μεταφέρθηκαν στην Ντουάλα.

«Οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος τελείωσαν την Κυριακή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του αξιωματούχος της σιδηροδρομικής εταιρίας Καμρειλ, θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Μπολορε. Το Σάββατο 22/10 αξιωματούχος της Camrail είχε δηλώσει πως 60 έως 70 πτώματα μεταφέρθηκαν στη Γιαουντέ.

Με οδηγίες του προέδρου Πολ Μπιγιά η χώρα τήρησε σήμερα ημέρα εθνικού πένθους και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η καθολική Εκκλησία κάλεσε να διοργανωθούν λειτουργίες περισυλλογής σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω πως (το εθνικό πένθος) είναι ο καλύτερος τρόπος να υπογραμμιστεί η αλληλεγγύη ολόκληρου του έθνους με τα θύματα αυτής της καταστροφής», δήλωσε ο Μπιγιά . «Έχω διατάξει έρευνα, εις βάθος έρευνα για να προσδιοριστούν οι βαθιές αιτίες αυτών των ατυχημάτων, ή αυτής της τραγωδίας», προσέθεσε.

Το τρένο είχε αναχωρήσει από τη Γιαουντέ στις 11 το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα, με προορισμό την Ντουάλα αλλά εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Εσέκα (200 χλμ. νότια της Γιαουντέ). Όλα τα βαγόνια ήταν γεμάτα από κόσμο επειδή, νωρίτερα, είχε καταρρεύσει μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ντουάλα και είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ταξιδιώτες έσπευσαν να κλείσουν ένα εισιτήριο για να ταξιδέψουν με το τρένο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact