ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του «Europalink»

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», σημαίας Ιταλίας, που προσάραξε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κέρκυρας, βάση του άρθρου 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, με κίνδυνο για τους επιβάτες, εώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, η απάντληση των υδάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει επιθέματα επί των ρηγμάτων του πλοίου που πλέον βρίσκεται σε κανονική κατάσταση από τη μικρή κλίση που είχε πάρει χθες βράδυ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των υπολοίπων 242 επιβατών με άλλο πλοίο. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η αποβίβαση των υπολοίπων δέκα τρέιλερ, ενός λεωφορείου και έντεκα επικαθήμενων απο το γκαράζ του πλοίου.

Στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, μετέβη σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο «Europalink» από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact