ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν λιβανέζικο επιβατικό αεροπλάνο με 145 επιβάτες

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ένα πολιτικό αεροσκάφος της κρατικής αεροπορική εταιρεία του Λιβάνου, μετέδωσε η εμιρατιανή The National.

Εκατόν σαράντα πέντε επιβάτες επέβαιναν στην πτήση ME242 της Middle East Airlines (MEA) όταν αναχαιτίστηκε από δύο ελληνικά F-16 στις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τον λογαριασμό Twitter @Intel_Sky, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση αεροσκαφών.

Το αεροπλάνο ταξίδευε από τη Μαδρίτη στη Βηρυτό και πετούσε πάνω από την Ελλάδα τη στιγμή της αναχαίτισης.

Ο πιλότος, φέρεται ότι ήταν ο Αμπέντ αλ Χουτ -γιος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της MEA-, είχε παραμελήσει να προσαρμόσει τη συχνότητα του ασυρμάτου, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με το @Intel_Sky, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Σε γραπτή δήλωση, το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι ο κ. Αλ Χουτ πιλοτάριζε το αεροπλάνο.

«Το λιβανέζικο αεροπλάνο επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αεροναυτιλίας στην Ελλάδα δύο φορές όταν εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, από τη συνήθη συχνότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και οι τρεις πιλότοι στο πιλοτήριο της πτήσης ME242 «είχαν όλα τα τεχνικά προσόντα που απαιτούνται για να εκτελέσουν τα συνήθη καθήκοντά τους» και ήταν παρόντες στο πιλοτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, ανέφερε το λιβανέζικο υπουργείο.

Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προσέγγισαν την πτήση της ΜΕΑ για να ρωτήσουν εάν υπήρξε έκτακτη ανάγκη.

«Όταν η απάντηση ήταν αρνητική, ο κυβερνήτης του ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους χαιρέτησε το λιβανέζικο αεροπλάνο και το τελευταίο συνέχισε την κανονική του πορεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών δεν έδωσε κανένα λόγο για την αιτία που τα ελληνικά μαχητικά προσέγγισαν την πτήση της Middle East Airlines.

Το περιστατικό οδήγησε σε γελοιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να υπογραμμίζουν την ανικανότητα και τον νεποτισμό που επικρατεί ευρέως στην άρχουσα τάξη του Λιβάνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact