ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοαυστραλός ιεραπόστολος, πρώην «ροκάς», στη μάχη κατά του Έμπολα


Ο άνθρωπος που κάποτε μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Rolling Stones και τους Beatles, αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τον ιό Έμπολα

Ο Ελληνοαυστραλός ιεραπόστολος, Θέμης Αδαμόπουλος, από την εποχή που αποφάσισε να πετάξει στην άκρη την ενδυμασία του ροκά και την ηλεκτρική κιθάρα και να φορέσει την ενδυμασία του ιεραπόστολου, έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές μάχες, από τις σφοδρότερες εκείνες στο Freetown της Sierra Leone στη Δυτική Αφρική. Ο άνθρωπος που κάποτε μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Rolling Stones και τους Beatles, αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τον ιό Έμπολα που μαστίζει τον τόπο γύρω του, σκορπίζοντας τον θάνατο, πανικό και καταστροφή άνευ προηγουμένου.

Η περιοχή Freetown της Sierra Leone έχει αποκλειστεί και έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις εκεί. Αντιμέτωπος με τον χειρότερο εχθρό, ο ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος, προσπαθεί μ’ όλες του τις δυνάμεις να τον αντιμετωπίσει.

Όπως γράφει ο “Νέος Κόσμος” ο ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος δήλωσε: «η χώρα αυτή έχει δεχτεί πάμπολλα θανατηφόρα πλήγματα. Η Sierra Leone ειδικά είναι μια αφάνταστα ανθεκτική περιοχή που δεινοπαθεί, χωρίς ανάσα, από το 1991. Δεν γνωρίζω, αλλά ούτε και μπορώ να φανταστώ άλλη χώρα να έχει υποστεί τόσα πολλά τραύματα για τόσο μακρά περίοδο, από πολέμους, φτώχεια και τώρα τον μεγαλύτερο και φοβερότερο εχθρό όλων, τον Έμπολα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το επίκεντρό του ήταν στην Γουινέα. Ξαφνικά αποφάσισε να κάνει σφοδρή επίθεση στη Sierra Leone και όχι μόνο αυτό, αλλά να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιήσει τον τόπο ως ορμητήριο».

Σε χαμηλούς τόνους αναφέρει ότι «πολλοί από τους κατοίκους έχουν διερωτηθεί “γιατί τόσα χτυπήματα”. Γιατί ύστερα από δεκαετίες φτώχειας, διαφθοράς, πωρωμένων κυβερνήσεων, όταν ο τόπος και οι άνθρωποί του μπόρεσαν να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους, δέχονται το φοβερό χτύπημα του Έμπολα. Η απάντηση βρίσκεται σε μια ωμή πραγματικότητα. Ο Έμπολα έχει χτυπήσει τις τρεις χώρες του κόσμου που έχουν τη χειρότερη ιατροφαρμακευτική υποδομή. Αρκεί να πω ότι το καλύτερο νοσοκομείο εδώ μόλις και είναι ισότιμο μ’ ένα μικρό υποτυπώδες στην ύπαιθρο της Αμερικής».

 

Ένας άλλος παράγοντας, συνεχίζει ο ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος, είναι η έλλειψη μόρφωσης των ανθρώπων της περιοχής που ενώ ζούσε και δρούσε ο Έμπολα δίπλα τους, δεν μπορούσαν να τον δουν. «Εδώ και τρεις μήνες τούς έλεγα ότι ο Έμπολα θα χτυπήσει άσχημα. Τους συνιστούσα να προσέχουν, να σταματήσουν να αγγίζουν τους άρρωστους, να πλένουν τα χέρια τους, να φορούν γάντια και θεωρούσαν ότι ήμουν υπερβολικός. Με άκουγαν και γελούσαν. Πολλοί μάλιστα άρχισαν να με αποκαλούν “πατέρα Έμπολα”. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν πήγαινα να συναντήσω τους ζητιάνους στους δρόμους, τους έλεγα “κύριοι προσέχετε. Αν δεν μπορείτε να σταματήστε να ζητιανεύετε, αποφεύγετε να αγγίζετε τα χέρια εκείνων που σας δίνουν χρήματα”. Με κοίταζαν και γελούσαν. Ακόμη και τώρα που έχει χτυπήσει με τόση σφοδρότητα, υπάρχουν ορισμένοι που εθελοτυφλούν. Οι περισσότεροι εντούτοις έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και ζητούν διέξοδο. Όχι στους γιατρούς, αλλά στη μαύρη μαγεία. Βλέπουν τον γιατρό με τη μάσκα και τη σύριγγα και φοβούνται ότι θα τους δηλητηριάσει. Οπότε η διαφώτιση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

 

Και σ’ αυτό το επίπεδο γίνονται πολλά από τη δική του πλευρά. Εκτός από την προσευχή και τη διαφώτιση, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα και φάρμακα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος οι άνθρωποι αυτοί να σταματήσουν να ζητιανεύουν και ο ένας να μεταδίδει το μικρόβιο στο άλλο. Χρειάζονται χρήματα για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων γι’ αυτό και κάνει έκκληση για βοήθεια.

Η φωνή του ακούστηκε και στην Αυστραλία, όπου είναι οι ρίζες του με αποτέλεσμα, η Νεολαία της ΑΧΕΠΑ να οργανώσει εκδήλωση στην Γιορτή του Πατέρα, για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact