ΕΛΛΑΔΑ

Εμειναν στις μακέτες: Οριστικά εκτός ΕΣΠΑ η ανάπλαση Πανεπιστημίου και Φαληρικού Μετώπου

Οριστικά εκτός της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μένουν τα μεγαλόπνοα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Μετώπου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που διαβιβάστηκε στη Βουλή και δημοσιεύουν «Τα Νέα», το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 υπεβλήθη στις 28 Νοεμβρίου χωρίς την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «δεν περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, έπειτα από σχετική διαβούλευση των ελληνικών Αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την οποία η τελευταία διατύπωσε σχετικές επιφυλάξεις για τα παραπάνω έργα».

Οπως είχε διαρρεύσει και στις 23 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απορρίψει τα εν λόγω έργα, γιατί τα θεωρεί έργα βιτρίνας. Τότε, η Κομισιόν είχε στείλει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, απαιτώντας την απένταξη των συγκεκριμένων έργων από το «νέο ΕΣΠΑ» καθώς πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα», σε περίοδο έλλειψης πόρων και ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας, αλλά και άλλων έργων προτεραιότητας.

Πάντως, στο έγγραφο που διαβίβασε το υπουργείο Υποδομών στη Βουλή τονίζεται ότι δεν πρέπει να γεννάται ανησυχία για τα έργα ανάπλασης, καθώς οι ελληνικές Αρχές θα επανέλθουν σε διαβούλευση με την Κομισιόν, ώστε να αναδειχθεί τόσο η βιωσιμότητά τους όσο και η αναπτυξιακή τους αξία για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact