ΚΟΣΜΟΣ

Εμπλέκουν και τον Μέσι στον «πόλεμο» προπαγάνδας μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ


Ως πατέρας είμαι βαθιά λυπημένος από τις εικόνες που βλέπω, φέρεται να έγραψε ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα στη σελίδα του στο Facebook, ένα μήνυμα που όμως δεν μπορεί να δει κανείς, παρά μόνο ίσως τα αραβικά μέσα που το επινόησαν και τα εβραϊκά που το αναπαράγουν

Μια σειρά από αραβικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και αρκετές εβραϊκές, αναπαράγουν σήμερα μια είδηση για τον Λίο Μέσι, τον Αργεντίνο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.


Σύμφωνα με την «είδηση», ο Μέσι φέρεται να έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει τη στήριξή του στα παιδιά της Παλαιστίνης που δέχονται τη βία των βομβαρδισμών του Ισραήλ και το οποίο έχει ως εξής: «Ως πατέρας και ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, είμαι τρομερά θλιμμένος από τις εικόνες που έρχονται από την σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όπου η βία έχει ήδη προκαλέσει τόσο πολλούς θανάτους νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό αμέτρητων παιδιών. Τα παιδιά δεν προκάλεσαν τη σύγκρουση αυτή, αλλά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Αυτός ο κύκλος παράλογης βίας πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των στρατιωτικών συγκρούσεων και τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν».

Το μήνυμα, υποτίθεται πως, γράφτηκε στα αγγλικά και στα αραβικά, ενώ συνοδευόταν και από την παρακάτω φωτογραφία.

Οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν την «είδηση» παραθέτουν και την screenshot του μηνύματος: 

Αναφέρουν επίσης πως το μήνυμα είχε περισσότερα από 63.571 «likes» και 12.178 «share» και πως ανέβηκε την Παρασκευή. 

Το post υποτίθεται επίσης πως σχολιάστηκε κιόλας, με τα «ρεπορτάζ» να αναφέρουν πως «τα σχόλια είναι διφορούμενα, άλλοι ενθουσιάζονται με τη θέση του Μέσι υπέρ των Παλαιστινίων και άλλοι θυμώνουν και απορούν πώς μπορεί να στηρίζει τρομοκράτες». 

Αν αναζητήσει κανείς τέτοιο μήνυμα στην επίσημη σελίδα «Leo Messi» στο Facebook, δεν θα βρει βέβαια τίποτα.

Όλο το «ρεπορτάζ» προκύπτει από τη φαντασία κάποιου που θέλησε να εμπλέξει το Μέσι στον πόλεμο προπαγάνδας που εξελίσσεται παράλληλα με τον πραγματικό πόλεμο στη Γάζα. 

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς τον Ιούλιο η ιστοσελίδα “Le Competiteur” ισχυρίστηκε πως ο Μέσι είχε δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο Ισραήλ. Η ιστοσελίδα πάντως τώρα αντιμετωπίζει μια μήνυση εκατομμυρίων δολαρίων από τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact