ΚΟΣΜΟΣ

Ένας στους 10 Τούρκους δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση

Την ίδια μέρα που η Κωνσταντινούπολη αιματοκυλήστηκε και αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το τρομοκρατικό χτύπημα, μία δημοσκόπηση φέρνει στο φως ότι ένας στους 10 Τούρκους, δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ένα 5% συμφωνεί με τη δράση της.

Το σοκαριστικό αυτό αποτέλεσμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσκόπηση, «Αποτύπωση των Κοινωνικών Τάσεων στην Τουρκία», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν και το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση είναι μεγάλο, ο φόβος της τρομοκρατίας, όσο και συγκεκριμένα το Ισλαμικό Κράτος και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κυριαρχούν στον κατάλογο με τα ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τους Τούρκους.

Το 9,3% τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και το 5,4% δήλωσε ότι στηρίζει τη δράση του. Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο ISIS εκπροσωπεί το Ισλάμ ενώ το 8,9% ανέφερε πως θεωρεί την οργάνωση «κράτος».

Επί της δημοσκόπησης και του αποτελέσματός της σχολίασε ο Σουλεϊμάν Οζερέν, πρόεδρος του ινστιτούτου «Παγκόσμια Πολιτική και Στρατηγική», ο οποίος είπε πως αν και«έχουμε εδώ δύο αντικρουόμενες θέσεις, αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί είναι ο υψηλός αριθμός των ανθρώπων που στηρίζουν τις ενέργειες του ΙΚ. Αυτό το αποτέλεσμα, μας λέει επίσης ότι η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Από τη στιγμή που ριζοσπαστικοποιηθεί κάποιος είναι πολύ δύσκολο να αποριζοσπαστικοποιηθεί».

Να σημειωθεί πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει το ISIS τρομοκρατική οργάνωση και πως η Τουρκία από το 1995 ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact