ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενωτικό κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα

«Αφήνουμε πίσω τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές και προχωράμε στην επόμενη μέρα»

Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η Ν.Δ., πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής γενιάς – γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι – είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση», τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την ώρα που τον υποδέχτηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και του είπε: «Θα το εγκαινιάσετε ως πρωθυπουργός μέχρι τον Μάιο, πρώτα ο θεός».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το προσφυγικό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη είπε ότι επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η δικαιοσύνη «κωφεύουν» απέναντι στις αιχμές που άφησε ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο από το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Όπως εξήγησε το έκανε για λόγους συμβολικούς γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί. «Πρώτα ο Θεός, με το καλό, όταν γίνετε κυβέρνηση, θα δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει για να αναδειχθεί και να μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι», είπε ο κ. Τζιτζικώστας στον κ. Μητσοτάκη.

«Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι οι μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης ανήκουν σε όλον τον ελληνικό λαό, είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια κατ΄ εμέ προβληματική καθυστέρηση στην περαιτέρω δουλειά η οποία πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη. Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη πρέπει να προβληθεί και φυσικά, με τη σειρά της, να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τελικά πόλο πλούτου όχι μόνο για την περιοχή της Αμφίπολης, αλλά και για όλη την Κεντρική Μακεδονία», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact