ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχοι δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια για το θάνατο αγοριού 13 μηνών -Από αμέλεια

Με ποινές φυλάκισης από 8 έως 16 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια που κρίθηκαν ένοχοι από αμέλεια και σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο αγοριού, ηλικίας 13 μηνών.

Η υπόθεση είχε απασχόλησε το πανελλήνιο, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση της πρώην υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να ερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου, του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη, που μεταφερόταν για αρκετές μέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στην Βόρεια Ελλάδα, μέχρι που κατέληξε, κατόπιν νοσηλείας, στο «Ιπποκράτειο» στην Θεσσαλονίκη. 

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου του 2010, όταν το παιδί παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Επειδή ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε έλειπε εκτός Κοζάνης, οι γονείς απευθύνθηκαν στα  νοσοκομεία «Μαμάτσειο» Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, όπου, όπως διαπίστωσαν, οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούσαν.
 
Έπειτα, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου διαγνώστηκε αρχικά βρογχιολίτιδα κι έπειτα από νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, γαστρεντερίτιδα. Μία σειρά από ιατρικές παραλείψεις, που περιγράφονται στο κατηγορητήριο -όπως η μη χορήγηση ενδοφλέβιου ορού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφυδατωθεί το αγοράκι- επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του. Ύστερα από επιμονή των γονιών, ο μικρός Γιάννης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο ειδικών παθήσεων «Λοιμωδών» κι έπειτα στο «Ιπποκράτειο», όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί, υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε μία βδομάδα αργότερα.
 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, κάθισαν ο τότε διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής της Βέροιας, μία νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του «Λοιμωδών», οι οποίοι έπειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
 
Στον κατηγορούμενο διευθυντή της Βέροιας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, στο συνάδελφό του από το «Λοιμωδών» ποινή φυλάκισης 9 μηνών, ενώ η νοσηλεύτρια τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές, οι οποίες είναι χαμηλότερες σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι δύο γιατροί και η νοσηλεύτρια αρνήθηκαν την κατηγορία αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact