ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένστολοι: Γιατί θέλουν να βάλουν «νταβατζή» στο Ταμείο μας;


Ζητούν άμεση απόσυρση των διατάξεων – Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Τελικά υποχρεώθηκε να την ανακαλέσει – Επιμένει το υπουργείο Εργασίας για τη ρήτρα αξιόμαχου

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του υπουργείου Εργασίας στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αφορούν στο επικουρικό ταμείο τους, ζητούν οι ένστολοι, παρά τις αλλαγές που επέφερε σε αυτό ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος σημείωσε κατά τη διαδικασία ακρόασης των φορέων στη Βουλή: «Μειώσαμε τα εφάπαξ μόνοι μας. Αυξήσαμε τις εισφορές μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πειράξουν το ταμείο».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Είναι αντισυνταγματική η διάταξη. Πόσω μάλλον όταν έχει έναρξη ισχύος την κατάθεση του νομοσχεδίου. Θα επέλθει κύμα φυγής που θα έχει αφενός αποτέλεσμα την κατάρρευση του ταμείου» και τόνισε ότι «το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί εκτός νομιμότητας. Η πολιτεία τελεί εν αδίκω. Φαντάζεστε να αρχίσει και ο ένστολος να λειτουργεί εκτός νομιμότητας;».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των αξιωματικών της ΕΛΑΣ (ΠΟΑΞΙΑ) Γιάννης Κατσιαμάκας υποστήριξε: «Το υπουργείο έρχεται ως νταβατζής να μας επιβάλει τι θα κάνουμε στα ταμεία μας. Ο μόνος λόγος είναι ότι θέλει να βάλει χέρι στα 200 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό που έχουμε. Γι’ αυτό μας υποχρεώνει να ενταχθούμε στο ΕΤΕΑ».

Η αναφορά αυτή  προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Απ. Βεζυρόπουλου, ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις του κ. Κατσιαμάκα. 

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ ανακάλεσε τελικά, λέγοντας: «Θέλουν να μας εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης ως δήθεν ευνοούμενους. Η εξαίρεση από το ΕΤΕΑ προβλέπεται για όλους τους άλλους κλάδους. Ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει και για τους αστυνομικούς» είπε ο κ. Κατσιαμάκας.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης επέμεινε στις ρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ότι με υπουργική απόφαση στο μέλλον θα προβλεφθεί ρήτρα αξιόμαχου, η οποία, όπως είπε, συμβολίζει την αναγνώριση του έργου τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact