ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού για τον 29χρονο με το τρομοδέμα στον Παπαδήμο

Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή εκτός ελέγχου στις Α και Δ πτέρυγες, όπου βρίσκονται και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει τους κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν πάρει και κλειδιά από τον τοποθέτη, τα οποία ανοίγουν όμως μια εκ των θυρών της φυλακής χωρίς να είναι γνωστό ποια από όλες τις θύρες.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο athensindymedia από τα κλειδιά που έχουν πάρει οι κρατούμενοι
Ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με μήνυμα – ανάρτηση συγκρατούμενών του σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον  πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που έγινε στις 7:15 το πρωί.

Μετά την μεταγωγή, επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς οι κρατούμενοι άρχισαν να προκαλούν ζημιές.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες. Η μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, ολοκληρώθηκε στις φυλακές της Λάρισας, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, ενώ πλέον γίνεται προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους κρατούμενους.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα.

Πρωτο Θεμα

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact