ΚΟΣΜΟΣ

Εντολή Πούτιν να μειωθεί η αντιαμερικανική ρητορική

Τη βελτίωση των σχέσεων με τον Τραμπ επιδιώκει ο Ρώσος πρόεδρος

Τη μείωση της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ επιδιώκει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθυμεί να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ «μια ακόμη ευκαιρία» και να υλοποιήσει την υπόσχεση του ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, η επιθυμία αυτή του Ρώσου προέδρου να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, διαφαίνεται από το ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Ρωσική Δούμα που αφορά την επιβολή αντίμετρων στις αμερικανικές κυρώσεις, μετατέθηκε από τις 13 Απριλίου στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κρεμλίνο έχει δώσει εντολή στους Ρώσους αξιωματούχους να μειώσουν την αντιαμερικανική ρητορική, όπως λέει μία από τις πηγές του πρακτορείου.

«Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να κάνει μια σειρά υποχωρήσεων, αλλά πρέπει να εμφανίζεται κατά τέτοιο τρόπο σαν να μην φαίνεται ότι είναι ο χαμένος», εκτιμά ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικών Τεχνολογιών, Ίγκορ Μπούνιν, το οποίο στην πελατεία του περιλαμβάνει και το Κρεμλίνο. Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει πως ο Πούτιν «καταλαβαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ανταγωνισθεί την Δύση οικονομικά και δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Δύση».

Νωρίτερα, το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είχε μεταδώσει ότι η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων. Αυτό, σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, αναφέρεται στην επιστολή της αμερικανικής κυβέρνησης προς τηνρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. «Σας επιβεβαιώνω, ότι η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον ενημερώθηκε για το ότι δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στο προσεχές μέλλον», δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Πριν γίνει γνωστή η είδηση αυτή, η Washington Post, επικαλούμενη δικές της πηγές, έγραψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση -προς το παρόν- αποφάσισε να μην επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο Τραμπ δεν θα ήθελε να επιβληθούν νέοι περιορισμοί «χωρίς να υπάρχουν νέες ενέργειες της Ρωσίας που θα δικαιολογούσαν την επιβολή τους».

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, όταν ρωτήθηκε η άποψη της, για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, δήλωσε λακωνικά: «Επιβεβαιώνω το δημοσίευμα».

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν στις 6 Απριλίου τις τελευταίες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες έθιξαν την επιχειρηματική δραστηριότητα Ρώσων δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών και Ρώσους αξιωματούχους. Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν εξαιτίας την κατάστασης στην Ουκρανία και τη Συρία, αλλά και των κυβερνοεπιθέσεων. «Πρωτίστως, όμως, εξαιτίας των προσπαθειών της Ρωσίας να υπονομεύσει την δυτική δημοκρατία», σημείωσε σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact