ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντόπισαν 500.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» περνάει σήμερα η στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, του Γιάννη Κουρτάκη, στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ποικίλες συζητήσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει η πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα η στήλη.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Αρχές έπεσαν πάνω σε τραπεζικό λογαριασμό πρώην (και πολυσυζητημένου) υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, ύψους 500.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν λογαριασμό που έχει «ανοιχτεί» σε γερμανική τράπεζα, πριν από κάμποσα χρόνια. Με βάση τα πρώτα στοιχεία (που δεν είναι και πολλά), από τις πρώτες έρευνες προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν δικαιολογεί από τα εισοδήματά του το σχετικό ποσόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, από την έρευνα οι Αρχές φαίνεται να έχουν οδηγηθεί και σε άλλους λογαριασμούς που σχετίζονται είτε με τον ίδιο είτε με συγγενικά του πρόσωπα. Πρόκειται για έναν πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ευρέως τη φήμη του ανθρώπου που έκανε δουλειές με το αζημίωτο.

Το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία έχει να κάνει με τον χρόνο που έχει αρχίσει να εισρέει στον τραπεζικό λογαριασμό ζεστό χρήμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι περίοδοι που ο εν λόγω είχε κάνει διάφορες «δουλειές» με επιχειρηματίες. Για τον εντοπισμό του λογαριασμού των 500.000 ευρώ, που έχει ως δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του, έχουν ήδη ενημερωθεί οι ελληνικές Αρχές. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να έχει ήδη επιληφθεί του θέματος και να έχει προχωρήσει και σε ορισμένες επιπρόσθετες πράξεις.

Και, για να μην πάει ο νους κανενός στο κακό, δεν αναφέρομαι στην προϊσταμένη της Αρχής, κυρία Μαρία Ζαΐρη, αλλά σε στελέχη που βρίσκονται από «κάτω», τα οποία έχουν αρχίσει να συλλέγουν συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν την υπόθεση. Παράλληλα με τον εντοπισμό του τραπεζικού λογαριασμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι για το εν λόγω πρόσω-πο υπάρχουν και ηχητικά που τον εμπλέκουν σε περίεργες συναλλαγές. Σε πολλές από τις συνομιλίες ακούγονται και ονόματα προσώπων που διαδραμάτισαν πρωταγω-νιστικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές, αφού πλέον έχουν αρχίσει να μιλούν πρόσωπα που υπέκυψαν στον πειρασμό (σ.σ.: για πολλούς εκβιασμό) να συνδιαλλαγούν με τον πρώην υπουργό του Τσίπρα.

Τα στοιχεία είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να σώσει τον πολιτικό άν-δρα, που έκρινε σκόπιμο να ανοίξει τρα-πεζικό λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος εμφάνιζε εαυ-τόν ως τον Ιεροκήρυκα του αντιμνημονι-ακού αγώνα. Προφανώς από τον αγώνα είχε εξαιρέσει τις τράπεζες της Μέρκελ, αφού, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν τόσο αφιλόξενες για τους Ελληνες και τα «μαύ-ρα λεφτά» τους όσο η καγκελάριος…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact