ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντυπωσιασμένος από το Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρα


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται έξι μονές της Αθωνικής Πολιτείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού – Ποια τα αξιοσημείωτα στιγμιότυπα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του – Το δέος μπροστά στην εικόνα του Άξιον Εστί και η ολιγόλεπτη απομόνωσή του στο Ιερό μονής

Με πολλά αξιοσημείωτα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν ίσως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πείσει πως νιώθει ειλικρινά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία και δεν πρόκειται απλά για ψηφοθηρική στρατηγική, συνεχίζεται η επίσκεψή του, μετά συνοδείας, στο Άγιο Όρος.

Δεν είναι μόνο η «εξομολόγησή» του – που δύσκολα πάντως βρίσκει κατανόηση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι «αδικούσε τον εαυτό του που δεν πήγαινε στο Άγιο Όρος τόσο καιρό». Ούτε φυσικά η δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας. Ούτε καν ο θαυμασμός του γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αθωνική πολιτεία. Είναι κυρίως το στιγμιότυπο με την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να προσέξει περισσότερο.

Ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.

Νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στην αριστερά και στην αγιορείτικη ζωή υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και μάλιστα το τρόπος ζωής των μοναχών έχει στοιχεία από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του διανυκτέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ σήμερα Παρασκευή θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος και τελευταίος σταθμός το Σάββατο θα είναι η μονή Σταυρονικήτα. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact