ΥΓΕΙΑ

Έπαθε νεκρωτική φλεγμονή από ξύρισμα στο “μπικίνι”

Νεκρωτική φλεγμονή, που οδήγησε σε σηψαιμία

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε επειγόντως στην Εντατική Μονάδα Τραυματισμού στο νοσοκομείο Northern General στο Σέφιλντ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν στην 44χρονη νεκρωτική φλεγμονή. Πρόκειται για μια μόλυνση από βακτήρια τα οποία απελευθερώνουν τοξίνες οι οποίες προσβάλλουν τον περιβάλλοντα μαλακό ιστό. Είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από ένα ανεπαίσθητο κόψιμο, ή ακόμα και γρατζουνιά στο δέρμα.

Η 44χρονη είπε: “Μέχρι τη στιγμή που πήγα στο νοσοκομείο, τα πόδια μου ήταν καλυμμένα με μαύρη σάπια σάρκα. Ήταν θέμα ωρών το αν θα πέθαινα. Τις επόμενες δέκα ώρες, οι χειρουργοί μάχονταν για να σώσουν τα πόδια μου. Αφαίρεσαν σχεδόν 20 εκατοστά μολυσμένου δέρματος, απομάκρυναν την άρρωστη σάρκα και τοποθέτησαν εκεί δέρμα που πήραν από την πλάτη μου».

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ανέπτυξε σήψη και οι γιατροί της έδιναν μικρή πιθανότητα επιβίωσης, αφότου έπεσε και σε σηπτικό σοκ (σηψαιμία). Ο “σιωπηλός δολοφόνος”, όπως χαρακτηρίζεται η σηψαιμία, χτυπά όταν μια λοίμωξη, όπως η δηλητηρίαση του αίματος, πυροδοτεί μια βίαιη ανοσοαπόκριση κατά την οποία το σώμα επιτίθεται στα ίδια του τα όργανα. Για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής της, οι γιατροί αποφάσισαν να θέσουν την 44χρονη σε τεχνητό κώμα για 9 ημέρες!

Η ίδια είπε: “Όταν ξύπνησα, τα πόδια μου ήταν καλυμμένα με επιδέσμους και δεν είχα ιδέα τι συνέβη. Νόμιζα ότι ήμουν σε τροχαίο ατύχημα. Αλλά όταν ο χειρουργός με ρώτησε αν θυμόμουν μήπως είχα ξυριστεί, ξαφνικά θυμήθηκα ότι είχα εκείνο το κόψιμο όταν ξυρίστηκα στην περιοχή του μπικίνι. Μου είπε ότι το σημείο εκείνο είχε μολυνθεί και ότι ήμουν πολύ τυχερή που επιβίωσα”.

Δραματική θεραπεία

Η κ. Sedgewick μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου για ειδική θεραπεία και κατάφερε να δει τα πόδια της για πρώτη φορά. Είπε: “Ήταν τρομακτικό. Ολόκληρος ο μυς μου είχε σαπίσει και είχα έναν κρατήρα δέρματος κοντά στη βουβωνική μου περιοχή. Ένιωσα ότι ήθελα να κάνω εμετό και μόνο στο θέαμα. Αλλά ήξερα ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ, πολύ χειρότερο. Θα μπορούσα εύκολα να χάσω τα πόδια μου ή, χειρότερα, να είχα πεθάνει”.

Οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά, αλλά τους αψήφησε και κατάφερε να περπατήσει έστω με πατερίτσες, μετά από έντονη φυσιοθεραπεία. Έξι εβδομάδες αργότερα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, υποβλήθηκε σε 21 χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός της.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact