ΕΛΛΑΔΑ

«Επιχείρηση τρακτέρ» σε εθνικές και επαρχιακές οδούς

Σε όλη την Ελλάδα από βορρά έως την Κρήτη οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων που αρχίζουν από σήμερα Τετάρτη ενώ προγραμματίζουν και το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα μετά την απόφαση του Συντονιστικού.

Για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναφέρουν πως δεν είναι αυτοσκοπός η κάθοδος στην Ηρώδου Αττικού εκτός αν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις.

Στην Αχαΐα οι αγρότες σήμερα Τετάρτη θα συγκεντρωθούν –με τα τρακτέρ τους– σε τέσσερα σημεία και πιο συγκεκριμένα, στις 11:00 το πρωί θα «μπλοκάρουν» τον κόμβο Μπουρλαμπά, ενώ οι αγρότες της Τριταίας έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού την ίδια ώρα στο σταυροδρόμι.

Αντίστοιχα, λίγη ώρα αργότερα, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ανάλογη κινητοποίηση στα φανάρια στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Στις 18:00 το απόγευμα, θα στηθεί το μπλόκο από τους αγρότες της Αιγιάλειας, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν και οι παραγωγοί από το Αγρίνιο.

Οι αγρότες θα κλείνουν τα εξής σημεία στις εθνικές οδούς:

Τον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας
Ε65 στην Καρδίτσα
Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αγρότες θα αποφασίζουν τα βράδια ποιους δρόμους θα κλείνουν. Άξιο αναφοράς είναι πως στην Καρδίτσα, το μπλόκο είναι ιδιαίτερα μεγάλο αριθμώντας περί τα 1.000 τρακτέρ. Σε όλη τη χώρα τα μπλόκα ανέρχονται σε 55.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

  • Οι αγρότες επιμένουν στο αίτημα για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία, μετά και την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του 2024.
  • Ζητούν αγροτικό ρεύμα με κόστος 7 λεπτών στην κιλοβατώρα, απορρίπτοντας την έκπτωση 10% την περίοδο από το Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο
  • Ζητούν επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% για ζωοτροφές και λιπάσματα.
  • Ζητούν επαναδιαπραγμάτευση ΚΑΠ. Ήδη η ελληνική πλευρά πέτυχε παύση του καθεστώτος αγρανάπαυσης το 2024 και διαπραγματεύεται 6 ακόμη σημεία.
  • Απαιτούν αποζημίωση για το 100% της σοδειάς που χάνεται από ασθένειες ή καταστροφές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήδη έχει καταργηθεί η παρακράτηση 20% του ελγα.
  • Λένε όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Από την κυβέρνηση διατείνονται πως με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας και σε βιομηχανίες για την προστασία προϊόντων ΠΟΠ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact