ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα πρόσληψης σε νέους έως 29 ετών για έξι μήνες

Νέοι έως 29 ετών, χωρίς καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από το κράτος

Για ένα νέο διαγενεακό συμβόλαιο, «που πρέπει να υπογράψουμε με τους νέους», μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ανακοινώνοντας εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία, με τέσσερις βασικού πυλώνες:

ισότητα στις ευκαιρίες, ανοιχτή πρόσβαση στην παιδεία, εξωστρέφεια και διεύρυνση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και πολιτική δράση.

Ως πρώτη πρωτοβουλία της κυβέρνηση ανακοίνωσε το «πρώτο ένσημο», ενώ προανήγγειλε αύξηση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, ψηφιακή κάρτα νέων, αλλά και επιβράβευση… μέσω κινητού των εφήβων που εμβολιάστηκαν, καθώς και κατάργηση του φόρου γονικής παροχής για πολύ μεγάλο ποσό.

Απευθυνόμενος στους νέους που κάθονταν για συμβολικούς λόγους στην πρώτη σειρά, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα».

Πρώτο ένσημο

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, νέοι έως 29 ετών, χωρίς καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από το κράτος για 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στους εργοδότες για τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους και τα άλλα 600 ευρώ θα δίνονται απευθείας στους εργαζόμενους νέους.

«Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.» Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact