ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Θα φθάσει τα 350 ευρώ, ποιοι οι δικαιούχοι -Εξτρα μείωση 25 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης

Νέους «άσσους» απέναντι στην ενεργειακή κρίση αποκάλυψε το οικονομικό επιτελείο, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα για το επίδομα θέρμανσης. Κατά την εξειδίκευση των μέτρων, που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αν. υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης εξήγησαν αναλυτικά τι πρόκειται να ισχύει φέτος για το επίδομα θέρμανσης, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι φέτος θα «τρέξει» οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. «Το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται καλύπτοντας πλέον 1,3 εκατ. συμπατριώτες μας, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων» τόνισε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε:

«Τα εισοδηματικά αυξάνουν από 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και από τις 20.000 στις 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο» Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι επιπλέον «αυξάνεται το επίδομα από 300 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες, σε 350 ευρώ (σ.σ. πάλι πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες). Επίσης, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο, ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος».

Σκυλακάκης: 300 εκατ. ο προϋπολογισμός για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το κόστος του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ, από 84 εκατ. το 2020 και 174 εκατ. το 2021. «Είναι αρκετά μεγαλύτερο από πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Υπολογίζουμε κατά 300 εκατ. αλλά δεν γνωρίζουμε τη δυναμική ακόμα. Δίνουμε κίνητρα για να μεταβούμε μακριά από το φυσικό αέριο το οποίο έχει πάρα πολύ ακριβή τιμή αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, «η μετάβαση μακριά από το φυσικό αέριο είναι προσωρινή, αφορά το φετινό επίδομα, δεν είναι κάτι μόνιμο και αφορά τη συγκεκριμένη συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία. Για τους νέους δικαιούχους, δηλαδή αυτούς που κατά κύριο λόγο θερμαίνονταν με ηλεκτρισμό και θα μεταβούν στο φυσικό αέριο δίνουμε μια επιδότηση διπλάσια, αυξημένη κατά 100%. δηλαδή γι’ αυτούς το επίδομα αντί για 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες, θα είναι 700 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact