ΚΟΣΜΟΣ

«Επικίνδυνος για εγκλήματα πολέμου »: Ηχηρό «όχι» από τους Αμερικανούς για τα F-16

Ηχηρό «όχι» από Αμερικανούς βουλευτές στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία, καθώς 35 βουλευτές τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπικανικού κόμματος απέστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας την αντίθεσή τους για την πώληση των F-16.

«Δεν πρέπει να υποστηρίξουμε το στρατό της Τουρκίας χωρίς να γίνουν βήματα προκειμένου να σταματήσουμε την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Ερντογάν και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός, Frank Pallone.

«Ζητήσαμε σθεναρά την απόρριψη αυτής της πώλησης γιατί θα ανταμείψει τον Πρόεδρο Ερντογάν για την αγνόηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας ως συμμάχου προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για τις τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που το καθεστώς του συνεχίζει να διαπράττει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος δίνει προτεραιότητα στο προσωπικό όφελος και όχι στης Συμμαχίας και κάνοντας ειδική αναφορά στο βέτο που άσκησε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Η χρήση ανησυχητικών τακτικών από τον Ερντογάν που αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι 35 βουλευτές επισημαίνουν την αποσταθεροποιητική τακτική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι χρησιμοποιεί την στρατιωτική της ισχύ, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει «συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών αμάχων στόχων όπως νοσοκομεία και σχολεία στο Ιράκ, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ». Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Κρις Παππάς, ο Γκας Μπιλιράκης, η Κάρολιν Μαλόνεϊ, και ο Φρανκ Παλόνι.

Ειδική αναφορά για Ελλάδα και Κύπρο

Οι Αμερικανοί βουλευτές κάνουν ειδική αναφορά στην παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα για την κακή χρήση των αμερικανικών όπλων αναφέρουν πως “έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να παραβιάσουν το κυρίαρχο έδαφος συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτές δεν είναι σχεδόν οι ενέργειες ενός αφοσιωμένου συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact