ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Παυλόπουλου με Γκουτέρες για το Κυπριακό

«Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση»

Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με τον οποίο επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον ΓΓ του ΟΗΕ για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, υπό τη σημερινή μάλιστα διεθνή συγκυρία, αποστολή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον Γενικό Γραμματέα πως η Χώρα μας, ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παραμένει θεματοφύλακας των διαχρονικών αξιών, τις οποίες πρεσβεύει ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού και θα εξακολουθεί να συμμετέχει στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Οργανισμού προς αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact