ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Κατερίνα Παπακώστα για τα Εξάρχεια

Στον χαρακτηρισμό «Μονμάρτρη» της Αθήνας επιμένει η Κατερίνα Παπακώστα για τα Εξάρχεια, λίγες μέρες μετά τη δήλωσή της ότι αποτελούν «κέντρο τέχνης και πολιτισμού», επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως «για εμάς, δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ρουά Ματ», η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε για τα Εξάρχεια: «Πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτρη της Αθήνας.

Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε: «Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα».

Κληθείσα να απαντήσει στην ερώτηση, αν ένας πολίτης χρειαστεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό για οποιονδήποτε λόγο, στην περιοχή των Εξαρχείων, «θα πάει το περιπολικό εκεί;», η κα Παπακώστα δήλωσε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Η κα Παπακώστα υποστήριξε πως τα Εξάρχεια είναι μία γειτονιά «στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

Στην εκπομπή υπήρξε παρέμβαση και από κάτοικο των Εξαρχείων, η οποία έχει χάσει το ένα μάτι από βόμβα που έριξαν στο σπίτι της. «Προσπαθείτε να μας πείτε ότι ζούμε στη Γη της Επαγγελίας», είπε προς την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι, ζούμε σαν φυλακισμένοι, κάνανε εισβολή στην πολυκατοικία μας. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν τα ακούει αυτά. Έριξαν βόμβα μέσα στο σπίτι μας. Ακούω όλα αυτά και λέω μήπως ζω αλλού;», διερωτήθηκε η κάτοικος των Εξαρχείων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι όταν αντιμετώπισε προβλήματα παρανομίας κάλεσε την αστυνομία να επέμβει και η απάντηση που έλαβε από αστυνομικό ήταν: «Δεν έρχομαι…». «Του είπα «θα μας σκοτώσουν» και μου είπε θα έρθουν να πάρουν τα πτώματα», τόνισε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact