ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει ο Μακρόν και απαντά εμμέσως στη Μέρκελ για το ΝΑΤΟ

Επέκρινε τον «πουριτανισμό» όσων αρνούνται να δουν την αναποτελεσματικότητα των διεθνών οργανισμών

Τον «πουριτανισμό», όπως είπε, όσων αρνούνται να δουν την αναποτελεσματικότητα των διεθνών οργανισμών επέκρινε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στις επικριτικές του δηλώσεις για το ΝΑΤΟ, οι οποίες προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων.

«Έχουμε ανάγκη από περισσότερη συνεργασία» τόνισε εγκαινιάζοντας το Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη, που θεσμοθέτησε ο ίδιος πέρσι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Περί τους τριάντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν στις εργασίες του, ανάμεσά τους πολλοί προερχόμενοι από χώρες της Αφρικής. Αλλά δεν υπάρχει εκπρόσωπος της αμερικανικής ούτε της ρωσικής ηγεσίας.

«Ο κίνδυνος προέρχεται από την οκνηρία, να λέμε ότι έχουμε (διεθνείς) οργανισμούς, μας αρέσουν πολύ, δεν τους εξετάζουμε, μερικές φορές έχουν χάσει τον στόχο τους, κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει προς τα πού κατευθύνονται, ας καλύψουμε το στήθος που δεν μπορούμε να δούμε, όπως λέει ο Μολιέρος, και έτσι θα είναι καλύτερα».

«Δεν συμφωνώ καθόλου, το έδειξα, ίσως θίγοντας ορισμένους στην αίθουσα αυτή εδώ και λίγες ημέρες. Χρειαζόμαστε αλήθεια. Ο πουριτανισμός ή η υποκρισία δεν λειτουργούν στον χρόνο που τρέχει, διότι οι συμπολίτες μας το αντιλαμβάνονται. Ούτε η οκνηρία είναι λύση» επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε με τον τρόπο αυτόν στις επικρίσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ – και της μελλοντικής προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρούσας στην αίθουσα-  για τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ, για το οποίο είπε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου».

Το Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη, μαζί με πλήθος άλλων διεθνών διασκέψεων, είναι χρήσιμη διότι φέρνει μαζί Κράτη, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, εταιρείες, ως μόνη απάντηση στις νέες δημογραφικές, κλιματικές, τεχνολογικές προκλήσεις, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι θα ήθελε να αποφύγει τον χωρισμό του κόσμου γύρω από δύο μεγάλες δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. «Η κατανομή ανάμεσα σε λίγες ηγεμονικές δυνάμεις παράγει αναστάτωση και δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα», είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact