ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Παπακώστα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


Σειρά επισκέψεων από την υφυπουργό Υγείας σε μονάδες ψυχικής υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, ανά τη χώρα, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Για τη διαδικασία αποασυλοποίησης των ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) ενημερώθηκε την Τετάρτη η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει σε μονάδες ψυχικής υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, ανά τη χώρα, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
 
«Στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας πρέπει κανείς να βλέπει με τα μάτια της καρδιάς, γιατί το ουσιώδες δεν το βλέπει με τα μάτια» επικαλέστηκε τα λόγια του Μικρού Πρίγκιπα η κυρία Παπακώστα μιλώντας με τους ανθρώπους του ΨΝΘ, και υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι σε αυτή τη φάση η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των χρηστών των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
 
Ξεναγήθηκε από τον διοικητή, κ. Αργύρη Γκαμπέση, και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, κυρία Σταυρούλα Γιαννούτσου στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατρούς, εκπροσώπους εργαζομένων κα. Μάλιστα, κατά την ξενάγηση η υφυπουργός διερωτήθηκε παρουσία των παραγόντων του νοσοκομείου «γιατί στις τρεις δεκαετίες που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με ικανούς ανθρώπινους πόρους και άφθονους οικονομικούς πόρους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ;».
 
Τέλος, η υφυπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, που είναι μεγάλης δυναμικότητας, και όπως ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού στη Β. Ελλάδα, κ. Κώστα Γαζγαλίδη, εξυπηρετούνται 300 περίπου άτομα χωρίς να υπάρχει λίστα αναμονής.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact