ΔΙΑΦΟΡΑ

10 επιστημονικά πειράματα που θα μπορούσαν να είχαν φέρει το τέλος του κόσμου

To «σούπερ βακτήριο» του Ανάντα Μοχάν Τσακραμπάρτι

Ο εν λόγω επιστήμονας είναι ο δημιουργός ενός είδους τεχνητού, «σούπερ βακτηρίου», το οποίο είναι ικανό να «τρώει»/ διασπά το αργό πετρέλαιο, και θεωρείται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίον πετρελαιοκηλίδων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το τι επιπτώσεις θα είχε η ευρεία χρήση του, καθώς πιθανολογείται ότι, εάν απελευθερωθεί, η τρομερή ταχύτητα με την οποία…«τρώει» θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Σημειώνεται ότι βασίζεται στην ιδιαίτερα κοινή ψευδομονάδα.

LHC: Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων

Πρόκειται για ένα από τα πιο φιλόδοξα επιστημονικά εγχειρήματα/ πειράματα του χώρου της Φυσικής, ίσως το μεγαλύτερο ποτέ. Ωστόσο πολλοί ανησυχούν ότι η λειτουργία του- η οποία έχει να κάνει με την έρευνα πάνω στις συνθήκες αμέσως μετά το Big Bang- θα μπορούσε να έχει πιθανώς τρομακτικές επιπτώσεις, από τη δημιουργία Μαύρης Τρύπας μέχρι άνοιγμα προς άλλες διαστάσεις και άλλα αντίστοιχα «εξωτικά».

Η γεώτρηση της Κόλα

Στα αγγλικά «Kola Superdeep Borehole», στα ρωσικά «Kolskaya sverkhglubokaya skvazhina», πρόκειται για ένα επιστημονικό πείραμα γεώτρησης στη χερσόνησο Κόλα από τη Σοβιετική Ένωση, με σκοπό τη διάνοιξη μιας τρύπας όσο πιο βαθιά στον φλοιό της Γης ήταν δυνατόν, φτάνοντας το 1989 σε βάθος 12.262 μέτρων, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Η ανησυχία πάνω στο εν λόγω εγχείρημα έχει να κάνει με τους φόβους για διαταραχή της ισορροπίας με αποτέλεσμα την πρόκληση τρομακτικών σεισμών ή και ηφαιστειακών εκρήξεων.

Magnaporthe grisea: Ο μύκητας- καταστροφέας του ρυζιού

Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο οι ΗΠΑ πειραματίστηκαν με την χρήση του μύκητα Magnaporthe grisea, o οποίος είναι γνωστός για τις τρομακτικές του επιδόσεις όσον αφορά στην καταστροφή σοδειών ρυζιού, αλλά και άλλων δημητριακών. Πιθανή χρήση (ή διαφυγή) ενός τέτοιου βιολογικού όπλου θα προκαλούσε τρομερή καταστροφή στις σοδειές- οι οποίες εκτιμάται ότι αποτελούν την κύρια πηγή τροφής για άνω του 40% του πληθυσμού του πλανήτη. Θεωρείται πως οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 31 τέτοια πειράματα μεταξύ του 1951 και του 1969.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact