ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφει σήμερα από την Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς


ΕΝΦΙΑ, αντιρατσιστικό, αποζημιώσεις αγροτών αλλά και η διεύρυνση της βάσης του κόμματος, μεταξύ των θεμάτων που θέτουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό

Ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ισχιαλγία κατά τις ημέρες των διακοπών, στο εσωτερικό της ΝΔ, διευρύνεται το πεδίο των αντιδράσεων και της κριτικής από τους βουλευτές.  

Χθες 37 βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν την διαφωνία τους στο αντιρατσιστικό που είχε προβληθεί από την Χαριλάου Τρικούπη ως δικής της επιτυχία ζητώντας να συμπεριληφθεί ως αδίκημα η γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής όπως και του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Προ ημερών ομάδα βουλευτών είχε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Λίγο νωρίτερα άλλη ομάδα βουλευτών είχε ζητήσει να είναι ακατάσχετες οι κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών. Είναι έντονη η γκρίνια βουλευτών για τα ροδάκινα. Τείνει να γίνει κανόνας ότι σε κάθε επαχθή ρύθμιση για τους πολίτες που φθάνει στο στάδιο της εφαρμογής κάποια ομάδα γαλάζιων βουλευτών θα κάνει την εμφάνισή της ζητώντας διόρθωση ή επανόρθωση ή κατάργηση. Φυσικά οι βουλευτές που έχουν ψηφίσει παλαιότερα τις περισσότερες από τις διατάξεις για τις οποίες μετά ζητούν διόρθωση απευθύνονται στις εκλογικές τους πελατείες και βασίζονται στην αφέλεια ή στην περιορισμένη πληροφόρηση των ψηφοφόρων τους.

Παράλληλα με τις κινήσεις διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της ΝΔ άνοιξε ξανά το θέμα της “αναγκαίας” όπως την θεωρούν πολλοί διεύρυνσης με προσκλητήριο στους εκτός του κόμματος φορείς και προσωπικότητες της κεντροδεξιάς. Το θέμα ανακινεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και στη ΝΔ πρωτοστατούν οι πρώην βουλευτές του κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει ότι δεν μιλά για επιστροφή αλλά για συνεργασία και προσθέτει ότι δεν βάζει κανέναν όρο εκτός από την αλλαγή πολιτικής από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. 

Το Μαξίμου προς το παρόν παρακολουθεί δίχως να δείχνει ανησυχία. Ο κ. Σαμαράς έδωσε επικοινωνιακή έμφαση στα ευρήματα της Αμφίπολης θεωρώντας ότι μία μεγάλη ανακάλυψη θα τονώσει το εθνικό αίσθημα και θα μειώσει την κοινωνική δυσαρέσκεια. Το κυβερνητικό επιτελείο ξέρει πώς όσο κι αν γκρινιάζουν οι βουλευτές στο τέλος ότι και να φέρει στην βουλή θα το ψηφίσουν. Θεωρεί ότι αποκλείεται να ρίξουν την κυβέρνηση. Αλλά ούτε και για το εσωκομματικό πεδίο ανησυχούν. Όσο ο κ. Κώστας Καραμανλής παραμένει ακίνητος στην Ραφήνα, κίνδυνος αμφισβήτησης της ηγεσίας δεν υπάρχει. Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταναστεύει στις Βρυξέλλες, η κα Ντόρα Μπακογιάννη είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη ενώ οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τις μελλοντικές τους φιλοδοξίες δεν προσελκύουν βουλευτές ούτε αγγίζουν ευρύτερα ακροατήρια ώστε να αποτελέσουν αντιηγετικούς πόλους. Άλλωστε όλοι έχουν ευθυγραμμιστεί ως υπουργοί με την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. 

Το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει μεν τις κινήσεις στο εσωκομματικό πεδίο για να κολακεύσει τους βουλευτές και την κομματική βάση ωστόσο ξέρει ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις στην οικονομική πολιτική. Οι σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις σε συνδυασμό με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο και οι βουλευτές θα επανέλθουν στα γνωστά τους καθήκοντα, να νομιμοποιούν στην Βουλή τις κυβερνητικές αποφάσεις. Εάν πάλι ο μεγάλος σχεδιασμός για την οικονομική ανάκαμψη και την διάχυση των ωφελειών της δεν επιβεβαιωθεί τότε οι αντιδρώντες βουλευτές θα είναι το τελευταίο που θα έχει να σκεφτεί ο πρωθυπουργός. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact