ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν

Εντός της ημέρας αναμένεται να να ανοίξει η εφαρμογή «MyBusinessSupport» για να κάνουν οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής την αποδοχή χρηματικού ποσού στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ .

Συνολικά οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 έφθασαν τις 732.000 ενώ υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν για τους ενδιαφερόμενους την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης αρχίζει από τα 1.000 ευρώ, αντί για 2.000 ευρώ, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων. Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Βασικά κριτήρια

Η μείωση τζίρου θα είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου επιχειρήσεις και επαγγελματίες να λάβουν την οικονομική ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ όσες επιχειρήσεις δήλωσαν ενδιαφέρον είναι υποχρεωμένες να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία πτώσης τζίρου για το διάστημα Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Επιπλέον, βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου 2021. Σημειώστε ότι, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστραφεί ενώ το υπόλοιπο 50% θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος τις επιστρεπτέας προκαταβολής ανεξάρτητα με το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο,έτσι μέσα στο Μάρτιο ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact