ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στο Πακιστάν-Τουλάχιστον 25 νεκροί, 30 τραυματίες

 Ένας βομβιστής αυτοκτονίας φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» και ανατινάχθηκε σε ένα γεμάτο κόσμο τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30 στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. 

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Παγί Χαν, ένα χωριό στην περιοχή Μοχμάντ που αποτελεί τμήμα των Ομοσπονδιακά Διοικούμενων Περιοχών των Φυλών (FATA), στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν σε ένα κατάμεστο τέμενος, φώναξε ‘Αλλαχού Ακμπάρ’ και ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ναβίντ Ακμπάρ, αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Μοχμάντ.

Ο Ακμπάρ πρόσθεσε πως κάποια από τα θύματα καταπλακώθηκαν όταν ένα τμήμα του τεμένους κατέρρευσε λόγω της ισχύος της έκρηξης.

«’Ενα τμήμα του τεμένους και το μπαλκόνι κατέρρευσαν από την έκρηξη και έπεσαν πάνω στους πιστούς. Εξακολουθούμε να ανασύρουμε πτώματα από τα μπάζα», είπε.

Ο τοπικός πρεσβύτερος των φυλών Χάτζι Σουμπχανουλάχ Μοχμάντ είπε πως την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές σε αντίποινα επειδή δύναμη εθελοντών που συνέστησαν τοπικοί φύλαρχοι σκότωσε έναν μαχητή και συνέλαβε άλλον έναν.

«Φαίνεται πως εξόργισαν τους μαχητές και πήραν την εκδίκησή τους εξαπολύοντας τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στο τέμενος», είπε ο Μοχμάντ.

Ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση και είπε πως οι «επιθέσεις από τρομοκράτες δεν μπορούν να κλονίσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την τρομοκρατία από τη χώρα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact