ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Ατατούρκ -11 νέες συλλήψεις τζιχαντιστών

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 11 ξένους ως ύποπτους για συμμετοχή σε έναν πυρήνα της οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εν λόγω πυρήνας συνδέεται με τους καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτήν την εβδομάδα στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk.

Την είδηση αυτή, η οποία δημοσιεύεται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 44 ανθρώπους στην επίθεση που πραγματοποίησαν την Τρίτη στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή από μια σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί φέτος στην Τουρκία.

Οι τρεις βομβιστές ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, σύμφωνα με δήλωση που έκανε χθες Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σε άλλη επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χθες 4 Τούρκους πολίτες κοντά στη μεθοριακή διάβαση του Οντσούπιναρ στη νοτιοανατολική Τουρκία με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από μια εμπόλεμη περιοχή στη Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact