ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του ΚΚΕ

Η απαξιωτική αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στον Χαρίλαο Φλωράκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ που εκδηλώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ κανένα στέλεχος της Αριστεράς ή της άκρας Αριστεράς ότι καθοδηγούσε τρομοκράτες να κάνουν εγκλήματα. «Επειδή βρέθηκε ένας οπαδός, ένας φίλος, οτιδήποτε της Χρυσής Αυγής να κάνει ένα έγκλημα, φταίει συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είμαστε όλοι φυλακή. Αυτό σας βόλευε όλους. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής γιγαντώνονταν και γι΄ αυτό μας βάλατε μέσα», είπε ο Γιάννης Λαγός και σχολιάζοντας αναφορά στο ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μεγάλη μορφή της Αριστεράς είπε: «Το ακούσαμε και αυτό. Ότι πολέμησε για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Εμένα θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ο καπετάν Γιώτης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς που κατέσφαξε Έλληνες πατριώτες».

«Σε δύο μέρες είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ΧΑ είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, από την ίδια της την ιδεολογία. Πρώτα από όλα χωρίζει τους ανθρώπους, σε άριους και κατώτερους, ανάλογα με τα χρώματα, τη θρησκεία με τον πολιτισμό και που έχει στόχο -μη κοιτάτε τώρα που δεν τολμάνε να τα πούνε, όταν είναι αλλού τα λένε- να αφανίσει οτιδήποτε είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν και να εδραιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων όπως την ονειρευόταν ο ίδιος ο Χίτλερ που τον είχαν ευαγγέλιο και δεν έχουν το θάρρος τώρα να το υπερασπιστούν. Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε εγκλήματα και τα καθοδηγούσε τα εγκλήματα», είπε ο Θανάσης Παφίλης και αναφέρθηκε στις «ασκήσεις με μαχαίρια» χρυσαυγιτών βάρος μεταναστών, των εργατών στο Πέραμα.

«Τώρα, τόνισε, μπροστά στη δίκη τη στρίβουν και προσπαθούν να παραστήσουν τις αθώες περιστερές». Απαντώντας στην αντιΚΚΕ επίθεση της ΧΑ τόνισε: «Ποιοι μιλούν σε αυτό τον τόπο; Όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εμείς, πολεμάγαμε τους Γερμανούς, αυτών οι πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Ποιο ήταν το βασικό τους σύνθημα. Δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες. Τι ήταν οι ταγματασφαλίτες; Δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Είναι απόγονοι πολιτικοί των κουκουλοφόρων της εποχής. Αυτοί φορούσαν κουκούλα. Κανένας λαϊκός αγωνιστής δεν φόρεσε ποτέ κουκούλα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact